Παναιτωλικός: Ο Μουνιέ είναι εδώ!

Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός βρίσκει τα πατήματά του και ξεδιπλώνει το ταλέντο του με την «κυανοκίτρινη» φανέλα. Ο συμβολικός χθεσινός του πανηγυρισμός.

Στις «ηχηρές» μεταγραφές του Ιανουαρίου συγκαταλέγεται ο Αντονι Μουνιέ, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό με προορισμό το Αγρίνιο και τον Παναιτωλικό. Από την πρώτη στιγμή έστειλε το «μήνυμα» στους «κυανοκίτρινους» πως «έρχομαι να σώσουμε την ομάδα», ενώ για όσους θυμούνται με το «καλημέρα» έγινε… ένα με τα «καναρίνια». Υστερα από το 2-0 επί του ΟΦΗ τον περασμένο Δεκέμβριο όταν και είχε συμφωνήσει αλλά δεν είχε εγκατασταθεί στην πόλη, μίλησε τότε μαζί τους και έδειχνε να μπαίνει στο… πετσί του ρόλου. Εκείνο του ηγέτη.

Ο μικροτραυματισμός που υπέστη τον άφησε λίγο πίσω, όμως επέστρεψε υγιής και κόντρα στον Βόλο ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός στο πρωτάθλημα. Οπου και σκόραρε. Την ίδια στιγμή μετρά και δύο εμφανίσεις ως αλλαγή και αν δούμε τα πεπραγμένα του στα συνολικά 142 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, που έχει αγωνιστεί, επιβεβαιώνει την κλάση του. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για έναν παίκτη που μετρά 212 εμφανίσεις στην League 1 και 41 στη Serie A, με απολογισμό 33 γκολ και 42 ασίστ!

Πάμε λοιπόν. Ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναιτωλικού στην Super League έκανε κόντρα στον Αρη. Μπήκε στο 62′ και έπαιξε 33′. Το δεύτερο γκολ του Ρόσα ξεκινά από δικό του κλέψιμο στον άξονα και γρήγορη μετάβαση στον Ντάουντα. Μία εβδομάδα μετά αγωνίστηκε για 23′ στην Τρίπολη και είναι εκείνος που έβγαλε την κάθετη στον Νιγηριανό φορ στη φάση του δοκαριού που είχε στο 81′ και με το σκορ στο 1-1.

Μέχρι που φτάσαμε στο χθες. Τα «καναρίνια»… αυτοκτόνησαν με τον Βόλο δεχόμενα ξανά γκολ στις καθυστερήσεις και εκείνος στα 86′ που αγωνίστηκε βρήκε μία φορά δίχτυα (42′), στο 12′ είχε μία πολύ καλή ευκαιρία που «έφτιαξε» ο ίδιος και παρουσιάζονταν ως μία διαρκή απειλή για τα αντίπαλα καρέ. Ετσι σε 142′ στο πρωτάθλημα μετρά ένα προσωπικό γκολ, «συμμετείχε» σε ακόμη ένα, ενώ έφτιαξε/ εκτέλεσε δύο κλασικές ευκαιρίες (τη χθεσινή προσωπική του και του Ντάουντα με τον Αστέρα). Ενδιάμεσα υπάρχει και ο αγώνας Κυπέλλου με την ΑΕΚ όπου έπαιξε σχεδόν μία ώρα (63′) και έδωσε «έτοιμο» γκολ στον Κέβιν, όμως επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα.

Παρόλα αυτά δεν έχει… χαρεί ακόμη όπως θα ήθελε, αφού ο Παναιτωλικός παραμένει χαμηλά, αν και ο ίδιος παρουσιάζεται κατηγορηματικός. «Υπάρχουν πολύ καλές συνθήκες. Θα σωθούμε», λέει σε όποιον τον ρωτά για το μέλλον. Εκεί πάντως που…ξέσπασε ήταν μόλις σκόραρε στη χθεσινή αναμέτρηση. Με τα χέρια του σχημάτισε κιάλια στο πρόσωπό του, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δείξει στην οικογένειά του που βρίσκεται στην Αθήνα πως τη βλέπει και τη νιώθει πάντα κοντά του. Μετά κοίταξε ψηλά προς τον Θεό και έκανε τον Σταυρό του, σε έναν πανηγυρισμό που καθιέρωσε από την εποχή που αγωνίζονταν στην Ιταλία. Ομως ήταν και σαν να του έφευγε ένα… βάρος από μέσα του. Ο Μουνιέ είναι και πάλι εδώ…

πηγή : gazzetta.gr