ΥΠΕΣ προς ΟΤΑ: Διαγράψτε υποχρεώσεις που έχουν παραγραφεί

Επείγουσα Εγκύκλιο στους Δημάρχους, Περιφερειάρχες και στους Προϊσταμένους Οικονομικών Υπηρεσιών των Δήμων και των Περιφερειών, απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών αναφορικά με τη διαγραφή παραγεγραμμένων υποχρεώσεών τους.

Ο Π.Θεοδωρικάκος υπογραμμίζει πως η διαγραφή των υποχρεώσεων για τις οποίες συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις παραγραφής, είναι επιβεβλημένη, δεδομένου ότι στο πλαίσιο του Προγράμματος στήριξης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την Ελλάδα, η Κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εκκαθαρίσει το υπάρχον απόθεμα ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους μέχρι το τέλος του έτους.

Η συνέχιση της εγγραφής τους στον προϋπολογισμό, έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται εσφαλμένα δαπάνες, οι οποίες ως μη κανονικές δεν είναι δυνατόν να ενταλματοποιηθούν και να πληρωθούν, καθιστώντας αδύνατη τη μείωση των υποχρεώσεων και την υλοποίηση της δέσμευσης της Χώρας, ως προς το βαθμό που βεβαίως αναλογεί στον υποτομέα των ΟΤΑ. Περαιτέρω, δεσμεύονται πόροι των ΟΤΑ, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τη διενέργεια άλλων κρίσιμων δαπανών για τη λειτουργία ή την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

πηγή : airetos.gr