Βόλεϊ Γυναικών: Ήττα για την Ομόνοια Ναυπάκτου από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα

Δεν τα κατάφερε η γυναικεία Ομάδα της Ομόνοιας Ναυπάκτου στο παιχνίδι της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας. Ηττήθηκε 0-3 σετ από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας αλλά ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και παρέμεινε στην πρώτη τετράδα που οδηγεί στα play off του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Ισορροπημένο το παιχνίδι στο ξεκίνημά του με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ ως το 5-6. Οι συνεχόμενοι πόντοι του Απόλλωνα με τη Μπρούμα στο σερβίς έφεραν τον Απόλλωνα στο +6 (5-11). Η Ομόνοια σταδιακά μείωσε τη διαφορά στους δύο (15-17 και 18-20) αλλά ο Απόλλωνας διατήρησε την ψυχραιμία του και πήρε το σετ με 20-25. Κακό το ξεκίνημα του δευτέρου σετ για τους γηπεδούχους που βρέθηκαν με το καλημέρα στο -5. Βελτιώνοντας όμως το σερβίς και τη κόντρα μπάλα όχι μόνο έπιασαν τον Απόλλωνα στο σκορ αλλά προηγήθηκαν και με 20-15. Μια λάθος απόφαση των διαιτητών εκεί σε μια μπάλα που ήταν εμφανώς μέσα αλλά αυτοί είδαν άουτ δημιούργησε εκνευρισμό στα κορίτσια της Ομόνοιας και ξαναέβαλε τον Απόλλωνα στον αγώνα αλλάζοντας τις περιστροφές. Η πατρινή ομάδα εκμεταλλεύτηκε τη στιγμή και γύρισε το σετ κάνοντας το 0-2 (22-25). Εμφανώς απογοητευμένη η ομάδα της Ναυπάκτου στο τρίτο σετ δεν μπόρεσε να βρει τις ψυχικές δυνάμεις να ξαναμπεί στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα να κατακτά και το τρίτο σετ με 17-25 και να παραμένει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Μετά από 15 αγωνιστικές στην πρώτη τετράδα είναι Απόλλωνας, ΕΑΠ, Ερυθρός Αστέρας και Ομόνοια Ναυπάκτου, ελάχιστα πιο πίσω είναι ο Ποσειδώνας Λουτρακίου. Φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την παραμονή ο Ακρίτας Καλαμάτας ενώ Ολυμπιάδα Πάτρας, Αρχαία Ολυμπία, Ναύπλιο και Σπαρτιατικός θα παλέψουν ως το τέλος για να μείνει ένας από τους τέσσερις στην κατηγορία.
Στην Καλαμάτα θα δοκιμαστεί η Ομόνοια αυτή την Κυριακή (16/2) κόντρα στον έκτο της βαθμολογίας Ακρίτα αναζητώντας τους επιπλέον βαθμούς που θα τη διατηρήσουν σε τροχιά play off.

Ομόνοια Ναυπάκτου (Τσακανίκας): Πατακοπούλου, Ντότσι, Τριανταφύλλου, Σκούνα, Σιακαβέλλα, Σχίζα, Σφήκα, Μπαλή, Νάκη, Τούφα, Καμουτσή.
Απόλλων Πάτρας (Καράβολας): Μπρούμα Χ., Παυλοπούλου, Λέκκα, Αγγελοπούλου Γ., Στεφανίδη, Σιδεράκη, Σκούρα, Κάνιστρα, Αγγελοπούλου Α., Κουραχάνη, Σπυροπούλου, Θεοδοσοπούλου, Αγγελοπούλου Ρ.
Βαθμολογία Η’ Ομίλου Β’ Εθνικής
ΟΜΑΔΑ Νίκες-Ήττες Βαθμοί
1. Απόλλωνας Πάτρας 14 1 42
2. Ε.Α.Π. 13 2 39
3. Ερυθρός Αστέρας Πάτρας 13 2 36
4. Ομόνοια Ναυπάκτου 8 7 26
5. Ποσειδώνας Λουτρακίου 8 7 24
6. Ακρίτας Καλαμάτας 6 9 17
7. Ολυμπιάδα Πάτρας 4 11 11
8. Ολυμπιονίκης Αρχ. Ολυμπίας 3 12 11
9. Αλκυών Ναυπλίου 3 12 10
10. Σπαρτιατικός Γ.Σ. 3 12 9