Έκοψε την πίτα της η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών

Την πρώτη της βασιλόπιτα έκοψε η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών στο Μεσολόγγι, παρουσία και του Αντιπρύτανη επί των ακαδημαϊκών θεμάτων, Νίκου Καραμάνου.

Ο Ν. Καραμάνος, στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι το 2020 είναι μια χρονιά ορόσημο καθώς η Γεωπονική Σχολή με το νέο προσωπικό που θα προσληφθεί σύντομα θα είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη και την οικονομία τηγς ευρύτερης περιοχής. «Με συνέργειες με τα τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών και με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας, θα καταφέρουμε να επανδρώσουμε αυτό το εξαιρετικό campus του Μεσολογγίου», υπογράμμισε ο Ν. Καραμάνος.

Ο Κώστας Λύρος συμμετέχοντας στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας κατά τον χαιρετισμό του προς τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στην πολύχρονη παράδοση που διατηρεί η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου σχετικά με την ανάπτυξη και υποστήριξη τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

«Θα είμαστε πάντα παρόντες ως δημοτική αρχή για να συζητούμε άμεσα με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Πατρών κάθε δυνατότητα συνεργασίας έτσι ώστε η λειτουργία της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών να λειτουργήσει δημιουργικά σε κάθε επίπεδο» επεσήμανε ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, προσθέτοντας πως οι κτηριακές υποδομές που «κληροδοτήθηκαν» από το πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου στο πανεπιστήμιο Πατρών είναι πλήρεις για την ανάπτυξη της Σχολής αλλά και την επέκταση γνωστικών αντικειμένων.