Εισαγωγική επιμόρφωση στο 5ο ΓΕΛ από το Μορφωτικό Tμήμα της Αμερικάνικης Πρεσβείας

Πραγματοποιήθηκε στο 5ο ΓΕΛ Αγρινίου, στις 20-02-2020, εισαγωγική επιμόρφωση/ενημέρωση των εκπαιδευτικών Αγγλικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η επιμόρφωση υλοποιήθηκε από την κα Μαρκέλλα Καράγιωργα, Σύμβουλο προγραμμάτων Αγγλικής Γλώσσας και υποτροφιών της Αμερικάνικης Πρεσβείας, σε συνεργασία με τον κ.Γρηγόριο Σκιαδά, Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Αγγλικής Δυτικής Ελλάδας. Η επιμορφωτική δράση υλοποιείται στο πλαίσιο εφαρμογής και ανάπτυξης του στρατηγικού σχεδιασμού 2018-2021 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση αφορούσε σε θέματα διδακτικήςτων Αγγλικών, στην προοπτική αξιοποίησης προγραμμάτων που είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις υποτροφίες και επιχορηγούμενες δράσεις για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Δ/θμιαςΕκπ/σης και στους τρόπους πρόσβασης σε ελεύθερο διδακτικό υλικό. Η επιμόρφωση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα, υπήρξε ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, αλλά και από μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν σε κάποιους από τους διαγωνισμούς της Πρεσβείας. Για το σχολείο μας, η συγκεκριμένη εκδήλωση, ήταν τιμητική και είχε θετικό αντίκτυπο.

Τα τελευταία χρόνια το 5ο ΓΕΛ επιλέγεται από διάφορους θεσμούς της Β/θμιας για επιμορφώσεις και άλλες δράσεις λόγω των άρτια εξοπλισμένων εργαστηρίων του και του καλού εκπαιδευτικού κλίματος που επικρατεί στο σχολείο. Παρόμοιες δράσεις υλοποίησε ο κ. Σκιαδάς με την κα Καράγιωργα στην Ναύπακτο και στην Πάτρα.