Παναιτωλικός – Πανιώνιος 1-0: «Καθάρισε» ο Ρόσα

Νίκη-«ανάσα» για τον Παναιτωλικό, ο οποίος στο ντέρμπι των «ουραγών» επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0 στο Αγρίνιο, για την 25η αγωνιστική της Super League. «Χρυσός» σκόρερ για του γηπεδούχους, ο Ρόσα με σουτ στο 53’.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την καλύτερη εικόνα στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Χάβου είχε την κατοχή της μπάλας και κατά διαστήματα πίεσε έντονα, απέναντι σε ένα Πανιώνιο που έδωσε προτεραιότητα στην άμυνα.Με τον Μουνιέ να είναι ορεξάτος και ιδιαίτερα κινητικός οι γηπεδούχοι είχε μερικές καλές στιγμές. Όπως το σουτ του Ντάλσιο στο 26’, αλλά και την εξαιρετική ατομική ενέργεια του πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού στο 42’ (σούταρε μετά από έξοχη ντρίμπλα), με τους Κότνικ και Σαραμαντά να απομακρύνουν με δυσκολία τον κίνδυνο.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν παρόμοια, με την κατοχή για τον Παναιτωλικό να «κυμαίνεται στο 70%. Το γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους έλυσε ο Φάρλει Ρόσα στο 53ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος μέσος έδειξε την κλάση και τις εκτελεστικές αρετές του, με έναν «κεραυνό» απ΄τα 40 μέτρα που στάθηκε αδύνατον αυτή την φορά να εξουδετερώσει ο Κότνικ (1-0).

Με την είσοδο των Καμαρά – Παπανικολάου ο Πανιώνιος ισορρόπησε το ματς μετά το 1-0 χωρίς όμως να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων οι οποίοι είχαν τις ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» κατά ένα μεγάλο ποσοστό τη νίκη τους.Στο 75 ο Παναιτωλικός κέρδισε σε πρώτο χρόνο πέναλτι που σωστά πήρε πίσω – μέσω του VAR – ο Φωτιάδης καθώς δεν υπήρξε καμία απολύτως ανατροπή του Σταυρόπουλου στον Ρόσα ο οποίος «εκβίασε» το πέναλτι.Στα εναπομείναντα λεπτά οι Αγρινιώτες έδειξαν το καθαρό μυαλό ώστε να «κλειδώσουν» τη νίκη και τους τρεις πολύτιμους βαθμούς, χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα πέρα από ένα απευθείας χτύπημα φάουλ του Αραμπούλι (81΄).

Με το «τρίποντο» που έριξε στο σακούλι ο Παναιτωλικός έφτασε τους 17 βαθμούς, απέκτησε διαφορά 7 βαθμών από τον ουραγό Πανιώνιο που θα πρέπει να φέρει τα πάνω – κάτω στα πλέι οφ που θα ακολουθήσουν για να αποφύγει τον απευθείας υποβιβασμό στη Super League 2.