Το MEGA επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες με άδεια για τη μετάδοση των αγώνων της Euroleague

Το «Μεγάλο Κανάλι» επέστρεψε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες έπειτα από απουσία δύο χρόνων και πρόκειται να μεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την φετινή Ευρωλίγκα, στην οποία όπως βλέπουμε στο στοίχημα Euroleague της bwin φαβορί για τον τίτλο είναι η τουρκική Αναντολού Εφές.

Το Mega TV, γνωστό και ως Mega Channel, θα αναμεταδίδει τους εντός έδρας αγώνες και των δύο ομάδων με καθυστέρηση, έχοντας πάρει το πράσινο φως από τον σημερινό κάτοχο των δικαιωμάτων, τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα Nova.

Το Mega υπήρξε για πολλά χρόνια ένας σημαντικός παίκτης στην ελληνική αγορά αθλητικών δικαιωμάτων, έχοντας αποκτήσει ανά περιόδους τα δικαιώματα για το Champions League της Uefa, τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της FIFA, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ.

Το κανάλι εξέπεμψε για πρώτη φορά το 1989 και έκτοτε μετέδιδε το τηλεοπτικό σήμα του, αδιάλειπτα για 29 χρόνια, μέχρι τη στιγμή που έχασε την άδειά του κατά τη διάρκεια της αναδιάρθρωσης των ραδιοτηλεοπτικών φορέων το 2018.

Τότε, οι ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί υποχρεώθηκαν να πληρώσουν 3,5 εκατομμύρια ευρώ έκαστος για να εξασφαλίσουν μια δεκαετή ανανέωση της άδειας τους. Από τους ενεργούς ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς της ελεύθερης τηλεόρασης, το Mega επέλεξε να μην πληρώσει το ποσό αυτό και κατά συνέπεια έχασε την άδεια εκπομπής του.

Μάλιστα, πριν από την αναδιάρθρωση, το Mega είχε δεχτεί επικρίσεις για τη στάση που κράτησε απέναντι στη λιτότητα η οποία ακολούθησε τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 και η οποία έφερε το χάος στην ελληνική οικονομία.

Εντωμεταξύ, οι βουλευτικές εκλογές που μεσολάβησαν τον Ιούλιο του 2019, απομάκρυναν τον ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, δίνοντας τη θέση του στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές, το Mega αγοράστηκε έναντι 40 εκατ. ευρώ από την ελληνική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Alter Ego, η οποία ανήκει στον Έλληνα επιχειρηματία Ευάγγελο Μαρινάκη και ως εκ τούτου έλαβε νέα άδεια μετάδοσης. Ο Μαρινάκης είναι επίσης ο ιδιοκτήτης του ελληνικού πολυ-αθλητικού συλλόγου Ολυμπιακός και πλειοψηφικός μέτοχος της λέσχης του αγγλικού πρωταθλήματος, Nottingham Forest.