Mαθήματα αγρινιογνωσίας…

Είναι πολύ υποκειμενικό το τι μπορεί να έμεινε τελικά από το αφιέρωμα στον μεγάλο Πυθαγόρα Παπασταματίου στην εκπομπή “Στην υγειά μας ρε παιδιά” καθώς το γενικότερο στήσιμο της εκπομπής ίσως να μην ήταν το καλύτερο δυνατό σε ό,τι αφορά το casting των τραγουδιστών. Mάθαμε βέβαια από το Γιώργο Κατσαρό, κάτι που δεν ήταν ίσως ευρέως γνωστό, πως το “κυρά Γιώργαινα” γράφτηκε από τον Πυθαγόρα για την σύζυγο του Γιώργου Κατσαρού.

Μάθαμε όμως και από το δήμαρχο Αγρινίου, που ήταν ένας από τους καλεσμένους της εκπομπής, που είναι η οδός που πήρε το όνομά της από το μεγάλο στιχουργό (δίπλα από το Πάρκο). Ίσως και αυτό είναι να μην είναι ευρέως γνωστό ακόμη και στους Αγρινιώτες, που μπορεί να μπερδεύονται με άλλες συνοικίες του Αγρινίου ή με την οδό που φέρει το όνομα του αρχαίου μαθηματικού.

Ακόμη όμως και γι΄αυτούς ο δήμος Αγρινίου έχει φροντίσει να κάνουν μερικά μαθήματα αγρινιογνωσίας… Ας ξεφυλλίσουν το ψηφιακό χάρτη με την ονοματοδοσία των δρόμων του Αγρινίου, που έγινε πρόσφατα, για να μην μπερδεύονται. Εκεί εξάλλου θα μάθουν ότι ο δήμος Αγρινίου έχει αποδώσει αυτή την τιμή στο Πυθαγόρα Παπασταματίου από το 1984.