Ματαιώθηκαν οι Γιορτές Εξόδου λόγω κορονοϊού με την ΠΝΠ της Κυβέρνησης

Σε ΦΕΚ δημοσιεύθηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), με θέμα τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του.

Στην ΠΝΠ περιγράφονται αναλυτικά τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η ματαίωση των παρελάσεων για την 25η Μαρτίου, κάτι που είχε ήδη γίνει γνωστό, καθώς και οι παρελάσεις στις τοπικές επετείους απελευθέρωσης πόλεων έως και τις 12.4.2020… Το χρονικό αυτό περιθώριο περιλαμβάνει και τις Εορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Άρθρο 20, «…Για την αποφυγή του κινδύνου διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, ματαιώνονται οι στρατιωτικές παρελάσεις και οι παρελάσεις της σπουδάζουσας και μαθητιώσας νεολαίας για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, καθώς και οι παρελάσεις στις τοπικές επετείους απελευθέρωσης πόλεων έως και τις 12.4.2020…».

Ο δήμος βέβαια Μεσολογγίου μέχρι χθες προχωρούσε τις σχετικές προετοιμασίες για την φετινή διοργάνωση, πλέον όμως θα συμμορφωθεί στις υποδείξεις και εντολές της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.