Συνεδρίαση του ΔΣ στο… όριο των μέτρων

Σε υπαίθρια συνεδρίαση προχώρησαν σήμερα το πρωί τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, σχηματίζοντας έναν κύκλο στο κέντρο της πλατείας Δημοκρατίας για να συζητήσουν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τον κλάδο. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μάλιστα εξέδωσε και ανοικτή επιστολή μέσω της οποίας ζητά μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής.

Η υπαίθρια συνεδρίαση του ΔΣ και μάλιστα στην κεντρική πλατεία της πόλης μάλλον θα πρέπει να εκτιμηθεί περισσότερο ως μια κίνηση εφέ… παρά ως μια ενέργεια στα πλαίσια των μέτρων προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού. Γιατί, αν ήθελαν τα μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου να προστατευτούν από τον κορονοϊό θα μπορούσαν να συνεδριάσουν από τα σπίτια τους ή από τα καταστήματά τους μέσω τηλεδιάσκεψης, με skype, με βιντεοκλήσεις και τέλος πάντων με τρόπους των νέων τεχνολογιών, όπως συστήνουν οι ειδικοί. Η υπαίθρια συνεδρίαση όμως δείχνει ότι μάλλον άλλη ήταν η στόχευση…

Πάντως καλό θα ήταν όλοι οι επιμέρους κλάδοι της οικονομίας να συνειδητοποιήσουν ότι δυστυχώς οδεύουμε προς μια παγκόσμια ύφεση, με θρυαλλίδα των εξελίξεων τον κορονοϊό. Και η Ελλάδα, με τα δικά της εγγενή προβλήματα, θα επηρεαστεί ακόμη περισσότερο. Και δυστυχώς κανείς δεν θα μείνει ανεπηρέαστος. Ούτε ο έμπορος, ούτε ο αγρότης, ούτε ο ελεύθερος επαγγελματίας, ούτε ο κτηνοτρόφος, ούτε ο μισθοσυντήρητος. Ας μην αρχίσουμε λοιπόν να τσακωνόμαστε για το ποιος επηρεάζεται περισσότερο από τον κορονοϊό και το ποιος “δικαιούται” μέτρα οικονομικής στήριξης.