Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συστάσεις σήμερα, πρόστιμα από αύριο

Στους δρόμους του Αγρινίου ΕΛ.ΑΣ και δημοτική αστυνομία για την απαγόρευση της κυκλοφορίας

Από αύριο εφαρμόζεται αυστηρά ο νόμος, ενώ χθες, πρώτη μέρας της απαγόρευσης οι αρμόδιοι περιορίστηκαν κυρίως σε ελέγχους και οδηγίες, χωρίς να επιβάλλουν πρόστιμα.

Σε εφαρμογή τέθηκε από το πρωί η απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ως το ύστατο έκτακτο μέτρο -όπως το χαρακτήρισε και ο ίδιος- που λαμβάνεται στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού. Ήδη από νωρίς το πρωί αστυνομικοί και υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας σε όλη τη χώρα βρίσκονται επί ποδός ελέγχοντας τους πολίτες, εάν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτούνται για την μετακίνησή τους.

Στο πλαίσιο αυτό άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας στο Αγρίνιο ενημέρωναν τους πολίτες και έλεγχαν τα χαρτιά που είχαν μαζί τους. Τόσο μέσα στην πόλη, όσο και σε όλο το φάσμα του δήμοι τα κλιμάκια σήμερα είχαν κυρίως συμβουλευτικό ρόλο, ενώ από αύριο είναι υποχρεωμένα, τόσο τα κλιμάκια της Αστυνομίας, όσο και της δημοτικής αστυνομίας να βεβαιώνουν την παράβαση των πολιτών.

Πάντως η πρώτη εικόνα στο Αγρίνιο από τους ελέγχους έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών είχαν συμμορφωθεί με τις οδηγίες και διέθεταν τα απαραίτητα χαρτιά, εκτός ίσως από λίγους που κυρίως δεν είχαν συμπληρώσει σωστά της χειρόγραφη υπεύθυνη δήλωση.