Συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Αντώνη Βασιλόπουλου

Ψήφισμα για το θάνατο του Αντώνη Βασιλόπουλου Προέδρου και Ιδρυτή της ¨Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου¨

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. της ¨ Εταιρείας Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου¨ ύστερα από την αναγγελία για τον αδόκητο θάνατο του Προέδρου και Ιδρυτή της Αντώνη Βασιλόπουλο, συνήλθε σήμερα 24 Μαρτίου 2020 σε έκτακτη συνεδρίαση και
αποφάσισε ομόφωνα
1) Να εκφράσει τη συμπαράσταση για το βαρύ πένθος και τα θερμά συλλυπητήρια στη σύντροφό του και στους οικείους του.
2) Αντί στεφάνου, χρήματα να δοθούν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανάληψης, καθώς ο εκλιπών υπήρξε πρωτεργάτης στην αναστήλωση και ανάδειξη της Ιεράς Μονής.
3) Να πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο μέλλον στη μνήμη του, για το έργο και την προσφορά του στα μνημεία του τόπου μας.
4) Να δοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευτεί στον τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο.

Για την ¨ Εταιρεία Φίλων Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου¨
Ο Αντιπρόεδρος Η Γενική Γραμματέας
Χριστόπουλος Γεώργιος Ξύστρα Ελευθερία

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΡΜΟΥ ΣΠ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ.
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του προσφιλούς μας συμπολίτη Αντωνίου Δημοσθένους Βασιλόπουλου.
Ο εκλιπών υπήρξε ιδρυτής και πρόεδρος της Εταιρείας Φίλων του Μουσείου και Αρχαιολογικού Χώρου Θέρμου, δραστήριο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και ενεργός πολίτης του δήμου Θέρμου.
Αγωνίστηκε φιλότιμα και ανιδιοτελώς για την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Αναλήψεως, για την ανέγερση και προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θέρμου και για την συνέχιση των ανασκαφών στον αρχαιολογικό χώρο του Κοινού των Αιτωλών.
Δημιούργησε εκδηλώσεις με σκοπό να διαφημίσει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς του τόπου μας, εξέδωσε φυλλάδια προβολής του τοπικού μας πολιτισμού και άφησε ως παρακαταθήκη σπουδαία κείμενα και μελέτες.
Εκφράζοντας το σύνολο των συμπολιτών μας, ως δήμαρχος Θέρμου,αποχαιρετώ αυτή την ταραχώδη περίοδο της πατρίδας μας, με ελάχιστα λόγια τον φίλο και συνεργάτη Αντώνη Βασιλόπουλο.
Εύχομαι να ‘ναι ελαφρύ το χώμα της αγαπημένης του Δερβέκιστας που θα τον σκεπάσει.