Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Μεσολογγίου: “Δε ζητάμε ελεημοσύνη και ευχολόγια αλλά ανάληψη ευθυνών”

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Μεσολογγίου κοινοποίησε επιστολή, στην οποία τονίζεται η άμεση ανάγκη για ενίσχυση τόσο του Εθνικού Συστήματος Υγείας γενικότερα, αλλά και του Νοσοκομείου Μεσολογγίου ειδικότερα.Aκόμη μέσω της επιστολής υπογραμμίζεται μία σειρά αιτημάτων που αφορούν το εργασιακό καθεστώς, όπως η άμεση ένταξη των επαγγελματιών υγείας στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών.

Συγκεκριμένα:
Σήμερα γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Ο εορτασμός αυτός, μας βρίσκει μέσα στη πανδημία του COVID-19 και στον αγώνα που δίνει το ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τον ιό και τις επιπτώσεις του.
Με αφορμή αυτό το γεγονός απευθυνόμαστε σε εσάς κάνοντάς σας κοινωνούς των γεγονότων και των σκέψεων μας.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια κύριο αίτημα μας ήταν η ενίσχυση του Νοσοκομείου και των Δημοσίων Δόμων Υγείας με μόνιμο προσωπικό και μηχανήματα/υλικά προκείμενου να παίξει το ρόλο που πρέπει στη προάσπιση και καλυτέρευση των υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Το αν η θέση μας αυτή ήταν σωστή και τι αξία είχε το επιβεβαίωσαν δυστυχώς τα γεγονότα που ζούμε τους τελευταίους δυο μήνες.
Αντί όμως την πραγμάτωση αυτού του αιτήματος, βλέπαμε απαξίωση και στην καλύτερη περίπτωση μπαλώματα που έκλειναν μια τρύπα αλλά άνοιγαν άλλες.

Η εφημερία του Νοσοκομείου με όλες τις ειδικότητες που χρειάζονται είναι ακόμα και τώρα μέσα σε αυτή την κρίση ζητούμενο και οι ευθύνες είναι σε αυτούς που τόσο καιρό δεν άκουγαν.
Όλα αυτά τα χρόνια το Νοσοκομείο στάθηκε χάρις στο φιλότιμο των εργαζομένων και την προσπάθεια τους να βρίσκουν λύσεις εκ των έσω. Κάτι που συνεχίζεται και τώρα. Δεν είναι εξαίρεση αλλά καθημερινότητα, να προσπαθούμε να βρούμε μάσκες απευθυνόμενοι σε γνωστούς και φίλους ,αντί να τις έχουμε όπως και τα άλλα υλικά (γυαλιά-στολές κ.λπ.) από την ΥΠΕ και το Υπουργείο. Έτσι αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε τα ίδια μέσα προστασίας πολλές φορές και πέρα από τις προδιαγραφές τους, μπροστά στο κίνδυνο να μολυνθούμε και να υπάρξει μεγάλη έλλειψή τους στο επόμενο διάστημα.

Παράλληλα γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας από τους υπεύθυνους να στηρίζονται στο φιλότιμο των εργαζομένων μέσα από τα «χειροκροτήματα» και τα «πουρμπουάρ» κρύβοντας τις διαχρονικές τους ευθύνες. Όλα αυτά τα χρόνια κύριοι υπεύθυνοι εμείς είμαστε δίπλα στους ασθενείς και την κοινωνία της περιοχής γιατί είμαστε κομμάτι της.
Δεν ζητάμε ελεημοσύνη και ευχολόγια άλλα έστω και τώρα, την ανάληψη των ευθυνών σας και τις αυτονόητες ενέργειές σας για :
-Την στελέχωση όλων των κενών θέσεων του προσωπικού (ιατρών ,νοσηλευτών, λοιπού προσωπικού) με μόνιμους διορισμούς για να εξασφαλίζεται η καθημερινή λειτουργία των κλινικών και των εργαστηριών του Νοσοκομείου
-Την εξασφάλιση επαρκών Μέτρων Ατομικής Προστασίας για το προσωπικό με κεντρική διάθεση από την ΥΠΕ. Μέτρα ατομικής προστασίας με προδιαγραφές και όχι αμφισβητούμενα υλικά.
-Αντί για τα χειροκροτήματα που καλύπτουν τις διαχρονικές σας ευθύνες την ΑΜΕΣΗ ΕΝΤΑΞΗ των επαγγελμάτων υγείας στα ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ επαγγέλματα χωρίς αστερίσκους.

ΤΟ Δ.Σ.