Πανό από το ΚΚΕ έξω από το στρατόπεδο του Μεσολογγίου για την προστασία της υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων

Πανό έξω από το στρατόπεδο Μουστακλή στο Μεσολόγγι, στο 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων, ανήρτησε η Επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ.Με αυτό, ζητά να παρθούν άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των Ενόπλων Δυνάμεων και των νέων στρατευμένων.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η Επιτροπή, ανέφερε, μεταξύ άλλων:
«Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, έχει ιδιαίτερη σημασία, μαζί με όλο τον ελληνικό λαό, να προστατευτεί η υγεία του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων. Γι’ αυτό το ΚΚΕ από τη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία έχει καταθέσει 37 ερωτήσεις στη Βουλή και στηρίζει τα αιτήματα της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.).
Ωστόσο, καθημερινά έρχονται στο φως καταγγελίες στρατευμένων από διάφορα στρατόπεδα της χώρας, όπου αναφέρουν ότι είναι ελλιπή τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.
Βασικό χαρακτηριστικό της ζωής του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), μονίμων και στρατευμένων, είναι ο αναγκαστικός συγχρωτισμός τους, σε θαλάμους, σε γραφεία, εστιατόρια, κοινόχρηστους χώρους υγιεινής κλπ, με καθημερινή και πολυπληθή συμμετοχή στην εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας, με συνθήκες που καθορίζονται σχεδόν απόλυτα, απ’ την κατά περίπτωση Διοίκηση».