Π. Παπαδόπουλος: Δείξτε επιτέλους την ευαισθησία σας απέναντι στο Νοσοκομείο!

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος, μέσω ανακοίνωσης αφήνει “αιχμές” για την αναβολή της συζήτησης περί μείωσης των χρεώσεων ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΜ προς το Νοσοκομείο της πόλης.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
κ. ΔΗΜΑΡΧΕ & κ.κ. του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ ΔΕΙΞΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ!!

Σε πρόσφατη συνεδρίαση (31/3/2020) του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ παρουσία και του Δημάρχου κ. Κώστα Λύρου , συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης αίτημα του Νοσοκομείου Μεσολογγίου -για δεύτερη φορά, καθότι την πρώτη απορρίφθηκε το 2018 επί δημάρχου κ. Καραπάνου – για μείωση των χρεώσεων ύδρευσης προς το Νοσοκομείο της πόλης με δύο εναλλακτικές προτάσεις : 0,37€/ κυβικό, όπως οι ιεροί ναοί και τα σχολεία και 0,887 € / κυβικό όπως χρεώνει από το 2016, η ΔΕΥΑ Αγρινίου , το Νοσοκομείο της.
Το Δ.Σ. με διάφορα προσχήματα , αλλά χωρίς λόγο ουσίας ΑΝΕΒΑΛΕ το θέμα προκειμένου να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (!) – και όχι στην ΔΕΥΑΜ, όπως προβλέπεται – μετά από δύο (2) τουλάχιστον μήνες από σήμερα .
Με βάση την παραπάνω εξέλιξη είμαι υποχρεωμένος ως Αν. Διοικητής της Ν.Μ. Μεσολογγίου «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ» του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας να δηλώσω τα εξής:
• Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου σε χρονικό διάστημα 18 μηνών κατέβαλε στην ΔΕΥΑΜ 360.000€ για οφειλές 20ετίας και αυτού και των Κέντρων Υγείας πράγμα το οποίο καμία Διοίκηση μέχρι σήμερα το έπραξε
• Το Νοσοκομείο επιτελεί κοινωνικό έργο – ιδίως σε αυτή την συγκυρία – και πρέπει να αντιμετωπίζεται με την δέουσα ευαισθησία από τους Διοικούντες του Δήμου και την ΔΕΥΑΜ. Δεν είναι ούτε επιχείρηση , ούτε Ξενοδοχείο 5 αστέρων !
• Το να παίζει «καθυστερήσεις» η ΔΕΥΑΜ ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αγγίζει τα όρια του εμπαιγμού
• Μπροστά σε ότι βιώνουμε τι πιστεύετε ότι οποιαδήποτε Διοίκηση θα προτιμήσει να είναι συνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις στην ΔΕΥΑΜ ή θα διαθέσει τις όποιες πιστώσεις στην προστασία της Δημόσιας Υγείας???
Βέβαια προς ενημέρωση των συμπολιτών μας ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα. Στην ίδια συνεδρίαση (31-03-2020) συζητήθηκε το θέμα «Ενημέρωση για τροποποίηση σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος» μετά από σχετική επιστολή του παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος –VOLTERRA- (α. π. 2/110/14097/30-01-2020) εγγράφου της που αφορούσε τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος προς την ΔΕΥΑΜ.
Το Δ.Σ. αποδέχθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ (αριθμ. Απόφασης 19/2020) την αποδοχή τροποποίησης της σύμβασης , η οποία ήδη εφαρμόζεται από 01/02/2020 που περιλαμβάνει δύο πράγματα :
• Αύξηση 5% στην χρέωση KWh στο τιμολόγιο χαμηλής τάσης και
• Μείωση από 10% σε 5% στην συνέπεια έκπτωσης εμπρόθεσμής πληρωμής από την ΔΕΥΑΜ προς την VOLTERRA!
Με βάση τα παραπάνω καθίσταται πλήρως αντιληπτό γιατί αρνείστε την μείωση του τιμολογίου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου!
Κάνουμε λοιπόν ύστατη έκκληση στην ευαισθησία σας για αποδοχή του δίκαιου αιτήματός μας .

Π. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Αν. Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας
Νοσηλευτική Μονάδα Μεσολογγίου
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου

Υ.Γ. Στην σχετική απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ κατατέθηκε πρόταση να διερευνηθεί η δυνατότητα επιστροφής στην ΔΕΗ ως πάροχο μέσω του Δημάρχου ή της ένωσης των ΔΕΥΑ . Το ερώτημα είναι : Ποιος έκανε την πρόταση και μολονότι την έκανε, ψήφισε κατά στο δια ταύτα. Τόσο καλά…