Νοσοκομείο Αγρινίου: Μόνο σε κατεπείγουσες ανάγκες να έρχεστε στο Νοσοκομείο

Αδικαιολόγητη αύξηση της επισκεψιμότητας σε Εξωτερικά Ιατρεία και ΤΕΠ
Έκκληση στους πολίτες να απευθύνονται στο Νοσοκομείο Αγρινίου μόνο σε κατεπείγουσες ανάγκες και κατόπιν τηλεφωνικής συνεννοήσεως με τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου κάνει η ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος. Ο λόγος είναι η “αδικαιολόγητη αύξηση επισκεψιμότητας στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου” που σύμφωνα με την διοίκηση του Νοσοκομείου η πλειονότητα των περιστατικών θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από την Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια αδικαιολόγητη αύξηση επισκεψιμότητας στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου της πόλης μας.
Αδικαιολόγητη γιατί από την εξέταση των περιστατικών, αποδείχτηκε ότι η αντιμετώπιση των έστω πιο σημαντικών από αυτά, ήταν επιπέδου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που παρέχεται είτε από τα κατά τόπους Κέντρα Υγείας είτε η από Ιατρούς του Ιδιωτικού Τομέα.

Ως Διοίκηση του Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ θέλουμε να κάνουμε έκκληση προς όλους τους πολίτες, να εφαρμόζουν αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτείας και ειδικά του Υπουργείου Υγείας για την επισκεψιμότητα στα Δημόσια Νοσοκομεία ΜΟΝΟ σε κατεπείγουσες ανάγκες και κατόπιν συνεννοήσεως (τηλεφωνικής) με τις υπηρεσίες του Νοσοκομείου.Η αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19 είναι υπόθεση όλων. Και της πολιτείας και των πολιτών. Η ευθύνη βαραίνει όλους μας, και η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων προστασίας είναι μονόδρομος προκειμένω να φτάσουμε όλοι ασφαλείς και υγιείς στο τέλος της διαδρομής που είναι το τέλος της πανδημίας.