Τρία ακόμη κρούσματα κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία

Την ύπαρξη ενός μικρού επί του παρόντος “θύλακα” κρουσμάτων κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία αποκαλύπτει η ιχνηλάτηση των επαφών του 48χρονου ιδιώτη γιατρού από το Αιτωλικό, που προσβλήθηκε από τον ιό. Ειδικό συνεργείο του Νοσοκομείου Μεσολογγίου έλαβε δείγματα από το περιβάλλον του γιατρού και των επαφών του. Τρία από αυτά βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι παράλληλα γίνεται ουσιαστικά ιχνηλάτηση μιας ηλικιωμένης γυναίκας από το Νεοχώρι, που φέρεται πως είναι αυτή που μετέδωσε τον ιό στον 48χρονο γιατρό. Η ηλικιωμένη βρίσκεται σύμφωνα με τους ειδικούς στο στάδιο της «αποδρομής» της νόσου, όμως εκτός από το γιατρό φέρεται να μετέδωσε τον ιό και σε δύο ακόμη γυναίκες. Η μία εκ των οποίων χαρακτηρίζεται ως κοινή επαφή τόσο του γιατρού όσο και της ηλικιωμένης από το Νεοχώρι. Έτσι πλέον ο “λογαριασμός” των κρουσμάτων στην Αιτωλοακαρνανία ανεβαίνει στα τέσσερα, συμπεριλαμβανομένου του 48χρονου γιατρού και της ηλικιωμένης.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι το γεγονός ότι από τη στιγμή που ο 48χρονος γιατρός δημοσιοποίησε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου προσήλθαν άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το γιατρό και υποβλήθηκαν σε τεστ, προλαβαίνοντας ουσιαστικά τη διαδικασία ιχνηλάτησης.

Υπενθυμίζεται ότι 48χρονος γιατρός, κάτοικος Αιτωλικού, παραμένει νοσηλευόμενος από χθες Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου καθώς η κατάσταση του επιδεινώθηκε εμφανίζοντας υψηλό πυρετό και δύσπνοια.