Πληθώρα ύποπτων -εν τέλει αρνητικών- κρουσμάτων σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι

Ανησυχία για αλλοδαπούς εργάτες γης στο Αιτωλικό και κρατουμένους στην Α.Δ. Αιτωλίας

Συνεχίζεται από τις Αρχές η προσπάθεια ιχνηλάτησης των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού και ο εντοπισμός πιθανών ύποπτων κρουσμάτων στην περιοχή του Αιτωλικού και του Νεοχωρίου. Η ύπαρξη ενός μικρού επί του παρόντος «θύλακα» κρουσμάτων κορονοϊού στην Αιτωλοακαρνανία και συγκεκριμένα στο Αιτωλικό και Νεοχώρι έχει θέσει σε επιφυλακή τις τοπικές αρχές. Μέχρι και την Τρίτη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού αριθμούσαν τα τέσσερα και σήμερα, Τετάρτη, ελήφθησαν νέα δείγματα από επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και μερικές ακόμη περιπτώσεις, όμως τα αποτελέσματα αναμένονται (πιθανά αύριο έως το μεσημέρι).

Ωστόσο ανησυχία προκάλεσε η περίπτωση ενός Πακιστανού, που μεταφέρθηκε χθες στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με ύποπτα συμπτώματα. Ο εν λόγω είναι εργάτης γης και διαμένει σε περιοχή του Αιτωλικού μαζί με άλλους αλλοδαπούς -γίνεται λόγος για περίπου 20 άτομα- που εργάζονται στον κάμπο των Οινιαδών. Το αποτέλεσμα της δειγματοληψίας, που του έγινε αναμένεται, ωστόσο επειδή οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί διαμένουν σε κακές από υγειονομική άποψη συνθήκες, το σπίτι τους τέθηκε σε καραντίνα, μέχρι ν υπάρξει το αποτέλεσμα του τεστ και αναλόγως να κριθεί το αν θα υπάρξει λήξη συναγερμού ή αν θα γίνουν δειγματοληψίες και στους συγκατοίκους του. Ανάλογο θέμα έχει προκύψει και με αλλοδαπούς που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας στο Μεσολόγγι. Ορισμένοι από τους αλλοδαπούς που συνελήφθησαν προχθές από άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας να βρίσκονται παράνομα στη χώρα, εμφάνισαν πυρετό και ενδεχομένως άλλα ύποπτα συμπτώματα, έτσι και σε αυτή την περίπτωση ελήφθησαν δείγματα, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται.

Σε σταθερή κατάσταση στο Ρίο ο γιατρός
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 48χρονος γιατρός από το Αιτωλικό, που το περασμένο Σάββατο έγινε γνωστό βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και νοσηλεύεται από τη Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, παραμένει νοσηλευόμενος και η κατάστασή του είναι σταθερή και δεν έχει διασωληνωθεί. Τα υπόλοιπα κρούσματα που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, συνεχίζουν την κατ’ οίκον καραντίνα, αφού παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα και δεν έχει κριθεί σκόπιμη η νοσηλεία τους σε νοσοκομείο. Εξάλλου η περίπτωση της ηλικιωμένης γυναίκας από το Νεοχώρι, που φέρεται πως είναι αυτή που μετέδωσε τον ιό στον 48χρονο γιατρό, σύμφωνα με τους ειδικούς στο στάδιο της «αποδρομής» της νόσου.

Τι δείχνει η ιχνηλάτη των πρώτων κρουσμάτων
Η ιχνηλάτηση των επαφών ωστόσο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φαίνεται πως αποκαλύπτει την ενδιαφέρουσα διαδρομή του κορονοϊού μέχρι να φτάσει στην Αιτωλοακαρνανία. Όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCutlure.gr, η ηλικιωμένη γυναίκα στο Νεοχώρι που φέρεται να είναι αυτή που μετέδωσε τον ιό στον 48χρονος ιδιώτη γιατρό είναι πολύ πιθανό να μολύνθηκε από συγγενικό της πρόσωπο, μια γυναίκα, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε έρθει σε επαφή με έτερο συγγενικό της πρόσωπο από την Αθήνα, το οποίο είχε έρθει από το εξωτερικό έχοντας νοσήσει από κορονοϊό. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα ο ιός μεταδόθηκε στην ηλικιωμένη που με τη σειρά της μόλυνε 48χρονο ιατρό, που την είχε εξετάσει. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσωπο από το περιβάλλον του 48χρονου γιατρού, που κατάγεται από χωριό του δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επισκεφθεί εδώ και πολλές εβδομάδες την περιοχή του Αγρινίου και έτσι η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών δεν έχει επεκταθεί σε άλλες περιοχές.

Νεότερη ενημέρωση: 16/4
Πολύ θετικά τα νέα σήμερα για την χώρα συνολικά, αλλά και για την Αιτωλοακαρνανία, που τα τελευταία 24ωρα μπήκε στο κάδρο του κορονοϊού. Όλα τα δείγματα που έστειλε χθες και προχθές το νοσοκομείο Μεσολογγίου για εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκαν αρνητικά στον κορονοϊό, την ίδια στιγμή σήμερα ανακοινώθηκαν πανελλαδικά μόλις 15 νέα κρούσματα, αριθμός που είναι ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων που καταγράφηκε εδώ και εβδομάδες.

Συνολικά 16 ύποπτα δείγματα από την περιοχή του δήμου Μεσολογγίου βρέθηκαν τελικά αρνητικά και έτσι έληξε ο συναγερμός τόσο για τον Πακιστανό, εργάτη γης από το Αιτωλικό, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Μεσολόγγίου, όσο και για τους αλλοδαπούς που κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλίας. Περιπτώσεις που αμφότερες είχαν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία καθώς ο μεν πρώτος εικάζονταν ότι αν ήταν θετικός θα είχε μεταδώσει τον ιό σε ομοεθνείς συγκατοίκους του, οι δε δεύτεροι θα μπορούσαν να είχαν μεταδώσει τον ιό στο προσωπικό της Α.Δ Αιτωλίας στο Μεσολόγγι. Μεταξύ των δειγμάτων που εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικά περιλαμβάνονται και αυτά από επαφές του 48χρονου γιατρού από το Αιτωλικό, αλλά και των υπολοίπων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από το Νεοχώρι.