Παρέμβαση για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου

Σε παρέμβαση-ενημέρωση προχώρησε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» στις μεγαλύτερες αλυσίδες s/m της πόλης του Αγρινίου και των περιχώρων. Από νωρίς δόθηκε το αγωνιστικό παρών σε καταστήματα s/m (ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, MY MARKET, AB BAΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΡΚΕΤ ΙΝ) και στην τροφοδοσία των καταστημάτων. Σε συζήτηση με τους συναδέλφους της πρωινής βάρδιας, αναδείχτηκαν τα δίκαια αιτήματα, επιβεβαιώνοντας τη θέληση ώστε οι συνάδελφοι στα s/m, στις αποθήκες, στα γραφεία, να μην μείνουν εκτεθειμένοι στην πανδημία – αλλά να επιβάλλουμε με τον αγώνα μας άμεσα μέτρα για την προστασία των εργασιακών δικαιώματων και της υγείας. Θα συνεχίσουμε καθημερινά για ουσιαστικά μέτρα:

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
– Να γίνεται το test σε όλους τους εργαζόμενους των Σούπερ Μάρκετ που παρουσιάζουν συμπτώματα ή είναι ύποπτα κρούσματα
– Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά για κάθε πόστο, με πλήρες ωράριο και όχι με νέες απαράδεκτες εργασιακές σχέσεις λίγων ημερών, με χρονικό ορίζοντα τα τέλη Απρίλη
– Να μετατραπούν όλες τις συμβάσεις ημιαπασχόλησης σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με 8ωρο και 5μερο. Να γίνουν αορίστου όλες οι ορισμένου χρόνου συμβάσεις.
– Να τηρούνται αυστηρά τα ωράρια εργασίας. Να εξασφαλίζεται ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την υγεία όλων των εργαζομένων.
– Να τοποθετηθούν σε όλα τα καταστήματα, τζάμια προστασίας στα ταμεία.
– Να υπάρχει αντισηπτικό δίπλα στο κάθε ταμείο και σε κεντρικά σημεία όλων των super market.
– Να ισχύσουν τα μέτρα καραντίνας σε όσους έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα σε όλους τους χώρους των super market, γραφεία, καταστήματα, αποθήκες.
– Να δοθεί ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ
ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΓΡΟΘΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ