Τηλεδιάσκεψη του Λύρου με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και τη Γιάννα Αγγελοπούλου

Κώστας Λύρος: Εμβληματική πόλη το Μεσολόγγι στο 2021
Σε φιλικό κλίμα πραγματοποιήθηκε προχτές η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Κώστα Λύρου και της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννας Αγγελοπούλου. Τις δύο πλευρές απασχόλησε η συνεργασία ενόψει του 2021 και των εορτασμών των 200 ετών από την ελληνική επανάσταση. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου έχει ξεκινήσει από καιρό τις προετοιμασίες ενόψει της επόμενης χρονιάς που φιλοδοξεί να είναι η απαρχή μιας μεγάλης προσπάθειας εξωστρέφειας με καταληκτικό ορίζοντα το 2026.

Όπως υπογράμμισε ο Κώστας Λύρος, η Ιερή Πόλη Μεσολογγίου είναι εμβληματική καθώς ο ρόλος που διαδραμάτισε ήταν ίσως ο πιο καθοριστικός στην προσπάθεια του Έθνους για απελευθέρωση. Προς την κατεύθυνση αυτή, ήδη η Επιτροπή που έχει συσταθεί επεξεργάζεται δράσεις που αφορούν τρεις κεντρικούς πυλώνες και παράλληλα με την διαβούλευση με τους τοπικούς συλλόγους και φορείς θα οριστικοποιηθούν και θα αποτυπωθούν τους επόμενους μήνες.

Η κα Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν πολύ καλή γνώστης των χαρακτηριστικών της πόλης και του ιστορικού της ρόλου και δήλωσε συμπαραστάτης ως επικεφαλής της Επιτροπής στις πρωτοβουλίες της πόλης για «Έξοδο» προς την εξωστρέφεια. Ήδη στην Επιτροπή έχουν υποβληθεί κάποιες προτάσεις οι οποίες θα εμπλουτιστούν περαιτέρω.

«Ευχαριστούμε την κα Αγγελοπούλου και τα μέλη του ‘’Ελλάδα 2021’’ για το ενδιαφέρον που δείχνουν για τον τόπο μας. Προσδοκούμε στην συνεισφορά τους και την αρωγή ώστε να γίνουν πράξη όσα ονειρευόμαστε για να βγάλουμε το Μεσολόγγι προς τα έξω. Η εμβληματική πόλη του απελευθερωτικού μας αγώνα δικαιούται να πρωταγωνιστήσει στις δράσεις του 2021», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Λύρος.