Δρομολόγια αναλόγως του restart

Σταδιακά η επανεκκίνηση στις τοπικές μεταφορές, όπως και στην οικονομία

Σταδιακά θα γίνει κατά το φαινόμενα η επανεκκίνηση τόσο στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, όσο και στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου ακολουθώντας το restart της οικονομίας.

Μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορονοϊού υπήρξε αντίστοιχα και μεγάλη περικοπή των δρομολογίων τόσο στο Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου όσο και στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας, καθώς το «μένουμε σπίτι» και το lockdown της οικονομίας ουσιαστικά εκμηδένισε την ανάγκη για μετακινήσεις. Με την άρση της απαγόρευση κυκλοφορίας και την σταδιακή επαναλειτουργία των καταστημάτων θα επανέλθει σιγά – σιγά και η κανονικότητα στα δρομολόγια των τοπικών μετακινήσεων. Ωστόσο οι περισσότερες προσθήκες θα γίνουν από την ερχόμενη εβδομάδα, όποτε θα επαναλειτουργήσεις και το υπόλοιπο λιανεμπόριο, καθώς και την μεθεπόμενη εβδομάδα (από τις 18/5) που έχει προσδιοριστεί και η επάνοδος των μαθητών στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου σκοπεύει από την ερχόμενη εβδομάδα να επανασυνδέσει με δρομολόγια χωριά της υπαίθρου, όπως το Καστράκι, η Ποταμούλα και η Λυσιμαχεία, που μέχρι σήμερα δεν έχουν συνδεθεί με το αστικό κέντρο του Αγρινίου με δρομολόγια, ενώ κανονικά θα ξεκινήσουν και τα μαθητικά δρομολόγια αναλόγως με την επανέναρξη των σχολείων και των φροντιστηρίων την μεθεπόμενη εβδομάδα, οπότε και αναμένεται να προστεθούν και απογευματινά δρομολόγια.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Αγρινίου Θεόδωρο Τσαντόπουλο «το διάστημα των περιοριστικών μέτρων η πτώση της κίνησης στο Αστικό ΚΤΕΛ ήταν 95% και το διάστημα αυτό των ελάχιστων δρομολογίων το Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου είχε καθημερινά κόστος λειτουργίας για τα λεωφορεία 1.000 ευρώ, ενώ οι εισπράξεις δεν ξεπερνούσαν τα 110 ευρώ. «Καλύτερα να μας έκλειναν και εμάς από την πρώτη μέρα, γιατί αυτό το διάστημα γράψαμε μόνο ζημίες» ανέφερε ο Θ. Τσαντόπουλος μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr και πρόσθεσε «σαν Αστικό ΚΤΕΛ Αγρινίου θα βάλουμε πλάτη και θα ξεκινήσουμε κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια ακόμη και σε χωριά που έχουν μόνο 5 μαθητές, παρόλο που είναι ερωτηματικό αν και τα μαθητικά δρομολόγια θα έχουν την πληρότητα που είχαν πριν. Όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, από το να ακολουθήσουμε τη σταδιακή επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας».

Σε ό,τι αφορά το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας θα πρέπει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που οι μετακινήσεις εκτός νομού παραμένουν σε περιορισμό και επιτρέπονται μόνο για ορισμένους ειδικούς λόγους (π.χ. μετάβαση από και προς την εργασία, μετακίνηση για λόγους υγείας, μετάβαση σε τελετή, μετάβαση διαζευγμένων γονέων για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων) τα δρομολόγια παραμένουν ακόμη αρκετά περιορισμένα. Ωστόσο από το ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας ανακοινώθηκε (δείτε εδώ αναλυτικά) πως από την Παρασκευή 8/5 θα προστεθεί ένα ακόμη δρομολόγιο από Αγρίνιο προς Αθήνα και από Αθήνα προς Αγρίνιο. Ενώ έξι συνολικά θα είναι από τις 8/5 τα δρομολόγια της διαδρομής Αγρίνιο – Πάτρα και Πάτρα – Αγρίνιο.