Οι νουθεσίες που τελικά εξοργίζουν

Έχοντας περάσει σχεδόν ένα δίμηνο lockdown λόγω του κορονοϊού και καταστάσεις που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα συμβούν σε καθεστώς δημοκρατίας, όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας και το κλείσιμο επιχειρήσεων με κυβερνητική εντολή, εκτιμούμε ότι κανείς δεν δικαιούται να μην γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν, αφού ο ιός παραμένει ακόμη εδώ.

Υπό αυτό το πρίσμα όταν κάποιος συνωστίζεται είτε στις πλατείες, είτε στις ουρές της ΔΕΗ, γνωρίζει το τι ακριβώς ρισκάρει. Επομένως, η τακτική ορισμένων μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα να κουνούν το δάκτυλο, με κάθε αφορμή μικρού ή μεγαλύτερου συνωστισμού, κάθε άλλο παρά νουθετεί. Αντιθέτως αρχίζει να εξοργίζει. Ειδικά με τις απαξιωτικές αναφορές ορισμένων προς τους ηλικιωμένους.

Η κοινωνία βγαίνοντας από το lockdown έχει πλείστα όσα προβλήματα να ασχοληθεί. Κυρίως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα της μετά κορονοϊό εποχής. Και κάποιον, που θα της τριβελίζει τα αυτιά να «νουθεσίες», ενίοτε άγαρμπα διατυπωμένες, μάλλον θα τον απαξιώσει περισσότερο.