«Kρείττον του λαλείν το σιγάν»… χωρίς να τηρείται από κανένα

Στο μεταναστευτικό επικεντρώνεται η κόντρα Λύρου – Καραπάνου
Νέο γύρο αντιπαράθεσεις προκάλεσε η δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου ανάμεσα στον Κ. Λύρο και το Ν. Καραπάνο. Οι αιτιάσεις του δεύτερου για απαξίωση του δημοτικού συμβουλίου έφεραν νέο γύρο αντιπαράθεσης με την δημοτική αρχή και την παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης να ανταλλάσσουν ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας αμφότερες το ρητό του Πυθαγόρα «κρείττον του λαλείν το σιγάν»… Κάτι που όμως δεν είναι αμφότερες διατεθειμένες να κάνουν πράξη. Ο Κ. Λύρος απαντά πως δεν δήλωσαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι διαθέσιμοι να συμμετάσχουν στην τηλεδιάσκεψη και αυτό σκοπίμως το αποκρύπτουν όσοι διαμαρτύρονται για την διαδικασία «δια περιφοράς».

Η διαμάχη ωστόσο μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου περιστρέφεται γύρω από το μεταναστευτικό. «Ευτυχώς τα «αντανακλαστικά» της δημοτικής μας αρχής λειτούργησαν ταχύτατα και αποτράπηκε το ενδεχόμενο παραβίασης της ποσοτικής κατανομής μεταναστών στο «παρά ένα». Το αποτέλεσμα μετράει και όχι το εάν έγινε ένα ακόμη δημοτικό συμβούλιο σε χρόνο που δεν επέτρεπε πολλά περιθώρια αντιδράσεων» αναφέρει ο Κ. Λύρος και συνεχίζει με αναφορά στα όσα έγιναν στη θητεία του Ν. Καραπάνου σημειώνοντας: «μάλλον δεν θέλει να θυμάται την δική του θητεία όταν σε ταυτόσημη περίπτωση ο ίδιος αλληλο-συγχαίρονταν με τον τότε υπουργό Άμυνας και διακήρυσσε Μουσεία στο 2/39 Σ.Ε., ενώ την ίδια ώρα μετανάστες έφταναν «εν κρυπτώ» στο Μεσολόγγι, χωρίς να έχει υπάρξει καμία απολύτως ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας απ’ το Δήμαρχό της».

Από την πλευρά του ο Νίκος Καραπάνος «σήκωσε το γάντι» και ανέφερε με νόημα σε σχέση με τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου πως «στη σύγχρονη ιστορία όσοι έχουν αποπειραθεί να επιβάλλουν στο δημόσιο βίο ολοκληρωτικά συστήματα διοίκησης έχουν αποτύχει οικτρά και κυρίως, η κατάληξή τους ήταν η λοιδορία από το κοινωνικό σύνολο». Ενώ αναφορικά με το μεταναστευτικό διερωτήθηκε με νόημα: «Αλήθεια ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου που το 2018 έφερε μετανάστες στην πόλη μας , ποιον στήριξε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές το 2019 κ. Λύρο;». Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πρόσφατη επίσκεψη Στεφανή στο Μεσολόγγι ρωτώντας: «με δεδομένο ότι ο κ. Στεφανής ως Αρχηγός ΓΕΣ το Νοέμβριο του 2018 είχε υιοθετήσει την πρόταση για δημιουργία πολεμικού μουσείου στο Στρατόπεδο «Σπύρου Μουστακλή» ρωτήθηκε κατά την επίσκεψή του στο δημαρχείο Μεσολογγίου για το τι έγινε ή γιατί δεν έγινε για την υλοποίηση αυτής της ανακοίνωσης;»