Πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης από την Περιφέρεια ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου

Πρόγραμμα ψηφιακής αναβάθμισης μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη Δυτική Ελλάδα ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου να ενεργοποιηθεί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προκειμένου οι επιχειρήσεις τις περιοχής να συνδεθούν με το ηλεκτρονικό εμπόριο και να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες.

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,
Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Υ.Π. Μεσολογγίου μετά την δεκαετή οικονομική κρίση καθώς και το δίμηνο κλείσιμο των καταστημάτων λόγω του κορονοϊού πραγματοποίησε έρευνα με την εταιρεία OREGIN. Βάση των αποτελεσμάτων διαπιστώθηκε αφενός η έλλειψη γνώσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο και αφετέρου η θέληση πολλών εκ των συναδέλφων να εκπαιδευτούν στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Δια αυτό το λόγο ζητούμε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εξετάσει το ενδεχόμενο να προκηρύξει πρόγραμμα το οποίο να είναι 100% επιδοτούμενο συνδέοντας τις επιχειρήσεις μας με το ηλεκτρονικό εμπόριο και να εκπαιδεύει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στις νέες τεχνολογίες.
Αντικείμενο τον Προγράμματος να είναι η ενίσχυση των πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, μέσω της αγοράς καινοτόμων εφαρμογών Τεχνολογίας της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας, με σκοπό την ενδυνάμωση τον σκέλους της εφαρμογής ΤΠΕ, ως βασικής υποστηρικτικής τεχνολογίας, για την επίτευξη βελτιώσεων σε όρους παραγωγικότητας και προωθητικών ενεργειών από επιχειρήσεις.
Επιπλέον, οι επιχειρήσεις μας Θα μπορούν να επιδοτηθούν για την αγορά καινούργιου σύγχρονου εξοπλισμού ψηφιακής τεχνολογίας.
Σας ενημερώνουμε ότι στην Περιφέρεια Κρήτης τρέχει ήδη αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014 -2020 το οποίο είναι 100°/ο επιδοτούμενο για ποσά έως 15.000 ευρώ.
Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά το αίτημα μας και να δώσετε την ανάσα που χρειάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έτσι ώστε να συνδεθούν με την ψηφιακή εποχή στην οποία έχει ήδη εισέλθει το εμπόριο.

Εν αναμονή των ενεργειών σας