Αδειοδοτικά ώριµο το µεγάλο έργο ηλεκτρικής ενέργειας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην Αµφιλοχία

Οι επενδύσεις που δροµολογεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στην καθαρή ενέργεια στη χώρα µας υπερβαίνουν πλέον το 1,5 δισ. ευρώ, όπως αποκάλυψε στην πρόσφατη γενική συνέλευση της εταιρείας ο επικεφαλής του Οµίλου, Γιώργος Περιστέρης. Στο µήνυµά του ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι η καθαρή ενέργεια αναδεικνύεται σε µια σοφή επιχειρηµατική αλλά και επενδυτική επιλογή και στις συνθήκες της πανδηµίας που βιώνουµε.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ διαθέτει πλήρως αδειοδοτηµένες (µε άδεια εγκατάστασης) επενδύσεις ΑΠΕ συνολικής ισχύος περίπου 2.400 MW, ενώ άλλα περίπου 5.800 MW έργων ΑΠΕ έχουν πλήρη περιβαλλοντική αδειοδότηση. Στα έργα αυτά περιλαµβάνονται και δύο µεγάλα έργα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη και την Αµφιλοχία, επενδυτικού ύψους 800 εκατ., τα οποία είναι αδειοδοτικά ώριµα για υλοποίηση.

Η συνολική ισχύς των εγκαταστάσεων ΑΠΕ του Οµίλου σε λειτουργία ή υπό κατασκευή ανέρχεται πλέον στα 1.938 MW, επιβεβαιώνοντας ότι ο στόχος που είχε θέσει η εταιρεία, δηλαδή να φτάσει τα 2 GW εγκατεστηµένης ισχύος ΑΠΕ, θα επιτευχθεί πολύ νωρίτερα από το 2025 που είχε οριστεί αρχικά.

Παράλληλα, αναφέρει ότι το επενδυτικό πλάνο ύψους 800 εκατ. ευρώ είναι πλήρως εξασφαλισµένο χρηµατοδοτικά και η εταιρεία διαθέτει 550 MW σε κατασκευή που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστηµένη ισχύ σε 1,9 GW στο τέλος του 2021. Επίσης, κάνει λόγο για διατήρηση της ηγετικής θέσης της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ στον κλάδο, καθώς η βασική στρατηγική της παραµένει η ανάπτυξη στην ελληνική αγορά.