Οι εκπρόσωποι του δήμου Αγρινίου στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Αιτωλοακαρνανίας

Οι εκπρόσωποι του δήμου Αγρινίου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νέου Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ορίστηκαν με πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Ο δήμος Αγρινίου θα συμμετέχει με 11 μέλη στο 25μελές του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Αιτωλοακαρνανίας εκ των οποίων τα επτά προέρχονται από την παράταξη του δημάρχου και τέσσερα από την αντιπολίτευση(τρία από την παράταξη «Αγρίνιο Μπορείς» και ένα από την «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία»). Πέραν του Δημάρχου Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου το δήμο Αγρινίου στο νέο ΔΣ θα εκπροσωπήσουν οι:
1. Βασιλείου Ιωάννης
2. Γκούντας Χρήστος
3. Γρίβας Ευθύμιος
4. Καλαντζής Κωνσταντίνος
5. Σκορδόπουλος Δημήτριος
6. Φαρμάκης Ιωάννης
7. Σταρακά Χριστίνα
8. Καψάλης Παναγιώτης
9. Κορδολαίμης Χρήστος
10. Κουρουμπλής Δημήτριος

Υπενθυμίζεται πως βασικό μέλημα του νέου ενιαίου φορέα θα είναι να υλοποιήσει τα έργα που υπάρχουν στον περιφερειακό σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στο σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας. Ο σχεδιασμός αυτός περιλαμβάνει σε αδρές γραμμές την αύξηση των δράσεων της ανακύκλωσης με τη δημιουργία «πράσινων σημείων» και τη μετατροπή των ΧΥΤΑ σε ΧΥΤΥ με τη δημιουργία Μονάδων Επεξεργασίας Αποβλήτων και Βιοαποβλήτων, Κέντρα Ανακυκλώσιμων Υλικών κτλ. Αιχμή του δόρατος στο νέο σχεδιασμό θα είναι ο ΧΥΤΑ Στράτου στο Αγρίνιο για τα απορρίμματα των δήμων Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Ξηρομέρου και ο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας στη Ναύπακτο για τα απορρίμματα των δήμων Μεσολογγίου, Ναυπακτίας και Θέρμου. Σημειωτέον ότι τα έργα στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας ύψους 15 εκατ. ευρώ έχουν ήδη ενταχθεί στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ και αναμένεται να ενταχθούν να αντίστοιχα έργα για το ΧΥΤΑ Στράτου ύψους 14εκατ. ευρώ. Αυτά τα έργα ουσιαστικά θα αναλάβει να τα «τρέξει» ο νέος Φορέας.