Μετά την «έφοδο» στην Οικονομική και την εμπλοκή με τις υπερωρίες, άλλαξε ο Π.Ο.Υ.

Νέος Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών ο Δημήτριος Τζογάνης
Με απόφασή του ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου προχώρησε χθες στην αλλαγή του Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγρινίου, που μέχρι τώρα κατείχε ο Στέφανος Χατζηανέστης, ο οποίος μεταφέρεται στη Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τη θέση του καταλαμβάνει ο Δημήτριος Τζογάνης μέχρι χθες Διευθυντής στη Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εν λόγω αντικατάσταση έρχεται μετά από μια ακόμη αντίδραση του Σωματείου των Εργαζομένων του Δήμου Αγρινίου για το θέμα των απλήρωτων υπερωριών, όπου μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι καταλόγιζαν ευθύνες για την πολύμηνη εμπλοκή και στους υπευθύνους της Οικονομικής Υπηρεσίας. Υπενθυμίζεται δεν πως με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο ο Προϊστάμενος Οικονομικών Υπηρεσιών κάθε δήμου υπογράφοντας χρηματικά εντάλματα έχει την ιδιότητα του δημοσίου υπολόγου και συνεπώς υπόκειται σε καταλογισμό.

Εντωμεταξύ η εξέλιξη αυτή από πολλούς δεν θεωρείται καθόλου άσχετη με το γεγονός ότι πρόσφατα ο δήμαρχος Αγρινίου σε «έφοδό» του στην Οικονομική Υπηρεσία βρήκε τη συντριπτική πλειοψηφία των υπαλλήλων να έχουν πάρει «άδεια από τη σημαία»… Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στ. Χατζηανέστης βρίσκονταν στη θέση του Διευθυντής των Οικονομικών Υπηρεσιών για περισσότερα από 15 χρόνια.