Ο διάλογος Καραγκούνη – Παπαγγελόπουλου στην Προανακριτική

«Να τον καλέσετε να τον ρωτήσετε, γιατί άλλα λέει εκεί και άλλα εδώ» απάντησε στον Κ. Καραγκούνη ο Δ. Παπαγγελόπουλος για το Ν. Παππά

Σαφείς αποστάσεις από τους ισχυρισμούς του Νίκου Παππά σε σχέση με τη στοχοποίηση της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη και τα όσα περιλαμβάνονται στην ηχογραφημένη συνομιλία του Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, επιχειρεί να κρατήσει ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Κατά την κατάθεσή του στην προανακριτική της Βουλής, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε: “Το όνομα Παπαγγελόπουλος ακούστηκε πουθενά για αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι;” ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Υποστήριξε ότι δεν είχε σχέση με οποιαδήποτε προσπάθεια στοχοποίησης της κυρίας Μαρέβας Γκραμπόφσκι και για τον λόγο αυτό δεν αναφέρεται το όνομά του από τον Νίκο Παππά στο απόσπασμα όπου ζητά από τον κ. Μιωνή να κατασκευαστούν ψευδείς καταγγελίες για την σύζυγο του πρωθυπουργού.
Από τη Ν.Δ., ο Κώστας Καραγκούνης επεσήμανε ότι με αυτή την απάντησή του ουσιαστικά “υιοθετεί” το περιεχόμενο της συνομιλίας Παππά – Μιωνή. “Εγώ δεν είπα πουθενά ότι υιοθετώ την ηχογράφηση” απάντησε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

-Κ. Καραγκούνης: Έτσι όπως το λέτε εννοείτε ότι εσείς δεν στοχοποιήσατε την κα Γκραμπόφσκι αλλά το έκανε ο Παππάς.
-Δ. Παπαγγελόπουλος: Πάντως εγώ αναφέρομαι πουθενά σε αυτό; Ακούστηκε πουθενά ότι εγώ στοχοποίησα την κα Γκραμπόφσκι;

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε από τα μέλη της προανακριτικής να καλέσουν τον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για να δώσει εξηγήσεις για όσα λέει για τις στενές του σχέσεις με την κυρία Τουλουπάκη και εξελίχθηκε ο εξής διάλογος με τον κ. Καραγκούνη:

-Κ. Καραγκούνης: Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με το ηχητικό, είπε ότι θα σας πει να καλέσετε την “τύπισσα”, εννοώντας την Τουλουπάκη, και να της μιλήσετε.
-Δ.Παπαγγελόπουλος: Πού αποδεικνύεται ότι τα λέει ο κ. Παππάς;
-Κ.Καραγκούνης: Στο ηχητικό που κατετέθη στην Επιτροπή.
-Δ.Παπαγγελόπουλος: Γιατί ρωτάτε εμένα; Να γίνει πραγματογνωμοσύνη και να καλέσετε τον κύριο Παππά το Σαββατοκύριακο στην Επιτροπή και να του πείτε άλλα λες εκεί άλλα λες εδώ. Ο κ. Παππάς είναι νέος και έχει αντοχές.