Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου: Καταδικάζουμε τις έκνομες πράξεις εναντίον του αντιδημάρχου ύδρευσης

«Η δημοτική αρχή έχει δεσμευτεί προγραμματικά για τάξη, νοικοκυριό και επιβολή της νομιμότητας στην ύδρευση. Στηρίζουμε τον Αντιδήμαρχο ύδρευσης κ. Φίλλιπο Σαμαλέκο και καταδικάζουμε απερίφραστα έκνομες πράξεις εναντίον του», αναφέρει σε ανακοίνωση ο συνδυασμός «Ξηρόμερο Δύναμη Ελπίδας Ανατροπή Τώρα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Η δημοτική αρχή έχει την πολιτική βούληση και την αποφασιστικότητα, στον τομέα της ύδρευσης να βάλει τάξη και νοικοκυριό, γιατί ως γνωστό παρέλαβε από την προηγούμενη δημοτική αρχή μία χαοτική κατάσταση.

Αυτό είναι προγραμματική δέσμευση της δημοτικής αρχής, που πήρε την έγκριση και την πολιτική νομιμοποίηση από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών στις δημοτικές εκλογές του 2019.
Σε αυτά τα πλαίσια, στηρίζουμε και περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη τις ενέργειες του Αντιδημάρχου ύδρευσης κ. Φίλιππου Σαμαλέκου, ο οποίος εφαρμόζει τις προγραμματικές δεσμεύσεις όλης της παράταξης και έχει την αμέριστη και καθολική στήριξη μας, αλλά κυρίως έχει την στήριξη της σιωπηρής πλειοψηφίας των πολιτών, που είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους και σήμερα δεν τους παρέχουμε το κοινωνικό αγαθό της ύδρευσης όπως θα έπρεπε και αυτό έχουμε σκοπό να το αλλάξουμε σταδιακά με στοχευμένες παρεμβάσεις. Παραβατικές συμπεριφορές και αντιδράσεις συμπολιτών εναντίον του Αντιδημάρχου κ. Φίλιππου Σαμαλέκου, καταρχήν τις καταδικάζουμε απερίφραστα, θα μας βρουν απέναντι με κάθε νόμιμο τρόπο, δεν πρόκειται να τις αφήσουμε να συμβαίνουν και θα καταφύγουμε στην δικαιοσύνη αν χρειαστεί.

Μιλάμε για το αγαθό του νερού, ένα κοινωνικό αγαθό, μιλάμε για το γενικό καλό που υπερτερεί από το πρόσκαιρο προσωπικό συμφέρον του καθενός. Δεν πρόκειται να αφήσουμε το τομέα της ύδρευσης στην τύχη του, όπου ο καθένας θα κάνει ότι νομίζει.Η ύδρευση είναι ανταποδοτική υπηρεσία και δεν μπορεί περίεργες και αυθαίρετες συμπεριφορές κάποιων, να τις πληρώνουν όλοι οι άλλοι, γιατί αυτό συμβαίνει σήμερα. Κάποιοι πληρώνουν και χρεώνονται υπέρογκα για να έχουν κάποιοι νερό παράνομα και δωρεάν. Αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο θα φροντίσουμε σταδιακά καταρχήν να μειωθεί και κάποια στιγμή να σταματήσει και τελείως. Υπάρχει κανονισμός ύδρευσης και θα φροντίσουμε για πρώτη φορά να εφαρμοστεί. Καλούμε όλους τους πολίτες να βοηθήσουν.