Βούληση υπάρχει, χρειάζεται όμως και στήριξη για να σπάσει το απόστημα

Όταν κάποιες παθογένειες χρονίζουν γίνονται απόστημα και όποιος επιχειρεί να σπάσει το απόστημα σχεδόν πάντα συναντά αντιδράσεις, που ενίοτε υπερβαίνουν τα εσκαμμένα. Υπό αυτή την έννοια προπηλακισμός του Αντιδημάρχου Φίλιππου Σαμαλέκου τις προάλλες, όσο καταδικαστέος κι αν είναι, δυστυχώς δεν μας ρίχνει από τα σύννεφα… Ο Φίλιππος Σαμαλέκος προπηλακίστηκε, γιατί προσπάθησε να επιβλέψει, ως ο νόμος ορίζει, την υλοποίηση των αποφάσεων της δημοτικής αρχής για τήρηση της νομιμότητας στο χάος των παράνομων συνδέσεων στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης της πόλης του Αστακού.

Προπηλακίστηκε προφανώς από αυτούς που διαχρονικά απολάμβαναν ασυλία για τις παρανομίες τους. Και ο προπηλακισμός επιχειρεί να στείλει το μήνυμα στη Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου να σταματήσει την προσπάθεια να επιβάλλει τη νομιμότητα. Η παράταξη του δημάρχου Γ. Τριανταφυλλάκη στην ανακοίνωσή της για να καταδικάσει αυτές τις έκνομες συμπεριφορές, όχι μόνο στήριξε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ύδρευσης, αλλά εμφανίστηκε αποφασισμένη να επιβάλλει τη νομιμότητα και να σπάσει το απόστημα.

Όσο όμως αποφασισμένη κι αν είναι μια Δημοτική Αρχή χρειάζεται και τη στήριξη του υγιούς τμήματος της κοινωνίας, του τμήματος εκείνου, που συνήθως οι παρανομούντες τους αποκαλούν κορόιδα…