Για το μεταναστευτικό συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσολογγίου

Το μεταναστευτικό πρόβλημα θα συζητηθεί την Κυριακή 12/7 στις 11 το πρωί στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου, μετά από αίτημα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης του δήμου.

Καθώς πολλές αιτήσεις ασύλου των μεταναστών – προσφύγων που φιλοξενούνταν σε ξενοδοχείο του Μεσολογγίου εγκρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασύλου, οι άνθρωποι αυτοί αποχώρησαν από το εν λόγω ξενοδοχείο και “αντικαταστάθηκαν” από άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που ήρθαν από διάφορα Κέντρα Υποδοχής της χώρας. Οι αποχωρήσαντες όμως στην πλειοψηφία τους συνεχίζουν να διαμένουν στο Μεσολόγγι μισθώνοντας διαμερίσματα και οικίες μέσω άλλου προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Έτσι ο πληθυσμός μεταναστών και προσφύγων αυξήθηκε, με αποτέλεσμα αρκετοί φορείς και παράγοντες του δήμου Μεσολογγίου να εκτιμούν ότι ο ο αριθμός των μεταναστών ξεπερνά πλέον κατά πολύ το ποσοστό του 1% του πληθυσμού, που έχει τεθεί ως κανόνας από την ίδια την κυβέρνηση. Ο αρμόδιος Υπουργός Νότης Μηταράκης από την πλευρά του έχει δεσμευθεί ότι εντός του 2020 το πρόγραμμα φιλοξενίας μεταναστών – προσφύγων σε ξενοδοχεία ανά τη χώρα θα πάψει. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμη, με αποτέλεσμα το όλο θέμα να προβληματίζει ακόμη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου έχουν κληθεί να συμμετέχουν και οι βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας όλων των κομμάτων. Η στάση ιδίως των κυβερνητικών βουλευτών του νομού αναμένεται με ενδιαφέρον. “Η συμμετοχή και η τοποθέτησή τους στο θέμα κρίνεται απαραίτητη, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και οι δημότες” αναφέρεται μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση του δημάρχου Κώστα Λύρου, ο οποίος υπενθυμίζει πως έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει λάβει απάντηση.