Η «Συμμαχία Πολιτών» αναμένει απάντηση στο ερώτημά της για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό

Την απάντηση από το Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Αγρινίου στο σχετικό ερώτημα για τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό αναμένει ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Γιώργος Καραμητσόπουλος. Ο Γ. Καραμητσόπουλος είχε ρωτήσει στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο ποια είναι η τύχη της δωρεάν μελέτης του Χρ. Ράδου, που ενώ έγινε δεκτή με τυμπανοκρουσίες και πολλές προσδοκίες έκτοτε παραμένει αναξιοποίητη να αραχνιάζει στα ράφια κάποιου γραφείου. Ο Γ. Καραμητσόπουλος ζητούσε ακόμη ενημέρωση για το ποιες ενέργειες που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται να γίνουν από την Δημοτική και την Περιφερειακή Αρχή και τώρα επανέρχεται στο θέμα με αφορμή και την επιστολή του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας προς τον αρμόδιο Υπ. Υποδομών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γ. Καραμητσόπουλου:
Από τις 11 Ιουλίου αποστείλαμε προς τον Δήμαρχο Αγρινίου και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας το ερώτημα που καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου και αφορούσε τη στασιμότητα που υπάρχει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα για τη πόλη μας. Τη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιονία Οδό.
Θεωρήσαμε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να δοθούν απαντήσεις λόγω και της παρουσίας στο Δημοτικό Συμβούλιο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη.
Δυστυχώς το ερώτημα μας δεν απαντήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση δεν ήταν ειδική όπως ελέχθη αλλά τακτική. Δείξαμε τότε κατανόηση λόγω και της σοβαρότητας των θεμάτων που συζητήθηκαν.
Περιμέναμε όμως τόσο από τον Περιφερειάρχη όσο και από τον Δήμαρχο να υπάρξει μια έγγραφη απάντηση στο ερώτημα μας. Όμως πέρασαν 10 ημέρες από τότε και δυστυχώς καμιά απάντηση δεν υπήρξε.
Καλούμε έστω και τώρα τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τον Δήμαρχο Αγρινίου να δείξουν την ευαισθησία που επιβάλλεται και να ενημερώσουν την κοινωνία του Δήμου μας για αυτό το πολύ σημαντικό θέμα.
Άλλωστε το γεγονός ότι και το ΤΕΕ Αιτ/νίας απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το ίδιο θέμα δείχνει και την σπουδαιότητα του θέματος αλλά και το ενδιαφέρον του συνόλου των δημοτών.