Ξεκινούν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ναυπακτίας

«Ο δικός μου τόπος είναι ο πολιτισμός»
Ο Δήμος Ναυπακτίας, παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες, παρουσιάζει ένα ποιοτικό πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2020 με τίτλο «Ο δικός μου τόπος είναι ο πολιτισμός». Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Δήμος Ναυπακτίας αποτελεί έναν από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που φιλοξενούν περισσότερες από μία παραστάσεις, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ταυτόχρονα, στηρίζοντας αξιόλογες περιφερειακές και τοπικές παραγωγές και σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Πατρών, το «Τεχνουργείον», το Θεατρικό Εργαστήρι Ειρήνης Ευαγγελάτου, τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, τη Θεατρική Ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου και την καλλιτέχνιδα Κούλη Τσολοδήμου, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται περαιτέρω, δίνοντας το στίγμα πως ο πολιτισμός αποτελεί το παράθυρο της αισιοδοξίας στην καθημερινότητά μας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ναυπακτίας:
29.7.2020
«Ριχάρδος Β’ – Το Ρέκβιεμ ενός Βασιλιά»
ΥΠΠΟΑ, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΚΑΣΤΡΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

2.8.2020
«Ιφιγένεια εν Ταύροις», Δρόντων Κάθαρσις
Θεατρικό Εργαστήρι Ειρήνης Ευαγγελάτου, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος, Εκπαιδευτήρια Πάνου
ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

3.8.2020
«Ιφιγένεια εν Ταύροις», Δρόντων Κάθαρσις
Θεατρικό Εργαστήρι Ειρήνης Ευαγγελάτου, Εκπαιδευτήρια Πάνου
ΚΗΠΟΣ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

5.8.2020
«Κλέψε λιγότερο» Θεατρικό έργο του Ντάριο Φο
Θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών Ναυπάκτου «Η αυλαία»
ΚΗΠΟΣ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

9.8.2020
Αφιέρωμα στον Λούντβιχ βαν Μπετόβεν
Έργα Μπετόβεν για βιολοντσέλο και πιάνο Βιολοντσέλο: Ευγένιος Μπένσης, Πιάνο: Κούλη Τσολοδήμου
ΚΗΠΟΣ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

11.8.2020
«Όπως και τότε…», μουσικοθεατρική παράσταση Τεχνουργείον
Τ.Κ. ΓΑΛΑΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

12.8.2020
«Όπως και τότε…», μουσικοθεατρική παράσταση Τεχνουργείον
ΚΗΠΟΣ ΞΕΝΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

12.8.2020
«Γκόλφω» Άρμα Θέσπιδος
ΔΗΠΕΘΕ Πατρών Θέατρο Ροντήρη,
Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ

18-19.8.2020
Ρεσιτάλ με έργα του Μίκη Θεοδωράκη
Εθνική Λυρική Σκηνή και ΥΠ.ΠΟ.Α, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτ/νίας και Λευκάδος
ΚΑΣΤΡΟ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 9:00 μμ

Σημαντική ενημέρωση:
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από τον Δήμο Ναυπακτίας. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Αντιρρίου στην εκδήλωση 18 και 19 Αυγούστου. Μέγιστος αριθμός θεατών: Τριακόσια (300) άτομα στο Κάστρο Αντιρρίου, εκατό ογδόντα (180) άτομα στο Κάστρο Ναυπάκτου, τριακόσια (300) άτομα στον κήπο Ξενία Ναυπάκτου και εβδομήντα (70) άτομα στον κήπο Αρχοντικού Μπότσαρη.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης στο https://digitalculture.gov.gr/2020/07/oli-i-ellada-enas-politismos για την εκδήλωση 18 και 19 Αυγούστου στο Κάστρο Αντιρρίου και στο τηλ.: 26340 38646 (9:00-13:00) για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις. Οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και τις συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους χώρους των εκδηλώσεων.

Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Ενημερώνουμε, τέλος, ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή, κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στη θέση του, καθώς και κατά την έξοδό του από τον χώρο της εκδήλωσης (ΚΥΑ αρ. Δ1α/Γ.Π. οικ/44076, ΦΕΚ 2798/Β/11-7-2020).