Κοινωνικό Παντοπωλείο Αγρινίου: Αλλάζει διεύθυνση, γιατί ενοχλεί

Οι περίοικοι ζητούν τη μεταστέγαση της δομής, αφού η όχληση ιδίως κατά τις διανομές του ΤΕΒΑ είναι μεγάλη

Την αναγκαιότητα για τη μεταστέγαση του Κοινωνικού Παντοπωλείου αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Αγρινίου στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 27/7.

Ο χώρος στον οποίο στεγάζεται σήμερα επί της Οδού Βλαχοπούλου το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Αγρινίου παρουσιάζει αρκετά προβλήματα λειτουργικής υφής, ωστόσο η αναγκαιότητα της μεταστέγασή του σε άλλο χώρο, προκύπτει από τη όχληση που δημιουργεί η λειτουργία του στους περιοίκους. Όπως αποκάλυψε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστα Καλαντζής έχουν γίνει μηνύσεις για την όχληση που δημιουργείται από τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ έχουν συγκεντρωθεί από περιοίκους ακόμη και υπογραφές, προκειμένου να αλλάξει διεύθυνση το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μάλιστα η μεγαλύτερη όχληση για τη περιοχή δημιουργείται όταν γίνεται διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ. «Όταν οι αιτήσεις στο ΤΕΒΑ φτάνουν και τις οκτώ χιλιάδες καταλαβαίνετε τι όχληση δημιουργείται με όλον αυτό τον κόσμο στο σημείο» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καλαντζής προσθέτοντας όμως ότι οι περίοικοι έχουν δίκιο. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε η αναφορά του πως και ο ίδιος, αλλά και αστυνομικοί, που έχουν κληθεί να επιβάλλουν την τάξη κατά τις διανομές του ΤΕΒΑ έχουν υποστεί τρόπον τινά bulling.

Σύμφωνα πάντως με τον Κ. Καλαντζή θα είναι σε κάθε περίπτωση καλύτερο να αναζητηθεί ένας χώρος σε άλλο σημείο περισσότερο εύκολα προσβάσιμο και ένας μεγαλύτερος και πιο λειτουργικός χώρος. Ενώ μέρος του μισθίου θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ και πιθανότατα να συνδράμει, λόγω της παρουσίας της με το πρόγραμμα ΤΕΒΑ και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η μίσθωση του νέου χώρα θα γίνει με δημοπρασία και με όρους που θα καθορίσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σε μεταγενέστερη απόφασή της.