Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου συνεχίζει το προγράμμα “Νοσηλεία κατ’ οίκον”

«Ανάπτυξη Δομών Ψυχικής Υγείας – Εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (πρόληψη – προαγωγή)»

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγρινίου του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας (Νοσηλευτική Μονάδα Αγρινίου) συνεχίζει την εφαρμογή του προγράμματος ‘’Νοσηλεία κατ’ οίκον’’ όπου παρέχει υπηρεσίες σε ενήλικες πολίτες και στις οικογένειές τους, οι οποίοι χρήζουν ψυχιατρικής φροντίδας και αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης στις υπάρχουσες δομές ψυχικής υγείας, στοχεύοντας στην πρόληψη, την έγκαιρη παρέμβαση, την αποφυγή της υποτροπής της νόσου και την διασφάλιση της συνέχειας της ψυχιατρικής φροντίδας του ασθενούς στο οικογενειακό και κοινωνικό του περιβάλλον.

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ είναι στελεχωμένη με διεπιστημονική ομάδα αποτελούμενη από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νοσηλευτή.
Η Κινητή Μονάδα καλύπτει με ένα ολοκληρωμένο σύστημα παροχών τις ανάγκες των κατοίκων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, όσον αφορά στην πρόληψη και τη θεραπευτική παρέμβαση στο χώρο της ψυχικής υγείας. Η λειτουργία της Μονάδας έχει ως βασικό στόχο την κάλυψη αυτών των αναγκών του πληθυσμού, που δεν έχει άμεση πρόσβαση σε δομές ψυχικής υγείας, παρέχοντας υπηρεσίες διαγνωστικής εκτίμησης, ψυχιατρικής παρακολούθησης και ψυχοθεραπείας σε ενήλικες.
Οι υπηρεσίες απευθύνονται σε ενήλικες με προβλήματα ψυχικής υγείας και κοινωνικές δυσκολίες παρέχονται δωρεάν από Ψυχίατρο, Κλινικό Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό και Νοσηλεύτρια, ενώ διασφαλίζεται αυστηρά το απόρρητο.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας και παρέχει τις παρακάτω υπηρεσίες:
•Διαγνωστική εκτίµηση.
•Συµβουλευτική, Γνωσιακή Συμπεριφορική ψυχοθεραπεία ενηλίκων, και οικογενειών.
•Συνταγογράφηση φαρµάκων.
•Κατ’ οίκον επισκέψεις.
•Κοινωνική Υποστήριξη.
•Υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών οµάδων και δικτύωση µε επαγγελµατικούς και κοινωνικούς φορείς.
•Προγράµµατα αγωγής και προαγωγής ψυχικής υγείας στο γενικό πληθυσµό.
•Ειδικές δράσεις προαγωγής ψυχικής υγείας στην εκπαίδευση και σε τοπικούς κοινωνικούς φορείς.
•Ανάπτυξη της διασύνδεσης µε φορείς της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας, για την άμεση και αποτελεσματική απάντηση στις θεραπευτικές ανάγκες σε επίπεδο ψυχικής υγείας.

Η ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ καλύπτει τον νομό Αιτωλοακαρνανίας και η επικοινωνία γίνεται στο
τηλέφωνο: 2641022787 και email: m.h.c.agrinio@gmail.com