Με Κικίλια – Κοντοζαμάνη συναντήθηκε ο Κ. Λύρος για το παλιό Νοσοκομείο

Σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Τσώλο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν διαδοχικά με τον Υφυπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με το θέμα της Παραχώρησης του παλιού Νοσοκομείου “Χατζηκώστα” να κυριαρχεί. Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου είχε μαζί του και σχετικό φάκελο με πλήθος στοιχείων που συνηγορούν στο δίκαιο αίτημα του Δήμου τα οποία παρουσίασαν στους κ.κ. Κικίλια και Κοντοζαμάνη.Από πλευράς πολιτικής ηγεσίας υπήρξε κατανόηση του αιτήματος, καθώς το υπέροχο κτίριο εκπέμπει σήμα κινδύνου και βρίσκεται προ της κατάρρευσης.

“Είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Το παλαιό νοσοκομείο, αυτό το στολίδι του τόπου μας πρέπει να μην αφεθεί άλλο στο έλεος του χρόνου. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για να ικανοποιηθεί ένα αίτημα πολλών ετών για την τοπική μας κοινωνία, ένα αίτημα που βρίσκεται στο μυαλό όλων των Μεσολογγιτών ως επιθυμία και μεγάλο όνειρο”, δήλωσε σχετικά ο Κώστας Λύρος μετά το τέλος των συναντήσεων.

Στις συναντήσεις τέθηκε επίσης η ανάγκη στελέχωσης της νοσηλευτικής μονάδας Μεσολογγίου που είναι επιτακτική για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος.