Θα ανησυχήσουμε βλέποντας ξανά τον Τσιόδρα;

Στην τελευταία ενημέρωση που είχε κάνει στα τέλη του περασμένου Μαΐου, με έντονη συναισθηματική φόρτιση, το είχε πει: «Αν μας ξαναδείτε, να ανησυχήσετε». Είχε σχολιάσει τότε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Η «επιστροφή» Τσιόδρα κρίθηκε απαραίτητη από την κυβέρνηση, η οποία βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση για να φρενάρει την περαιτέρω διάχυση της πανδημίας του κορονοϊού. Καθώς λοιπόν επέστρεψε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση -και φορώντας φυσικά μάσκα- θα πρέπει να ανησυχήσουμε.

Γιατί, πράγματι, όπως είπε ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών σε παγκόσμιο επίπεδο. Και η εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα φαίνεται ότι βάζει ένα πολύ ιδιαίτερο πρόβλημα και αυτό δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωματικά, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των νεότερων ηλιακά ανθρώπων. Εδώ ακριβώς τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα υπό την έννοια ότι αλλάζει σημαντικά αυτό που είχαμε στο μυαλό μας για το από ποιους συνανθρώπους μας μπορεί να μεταδοθεί ο ιός. Ο κορονοϊός λοιπόν είναι πλέον παρών εκεί που μάλλον δεν το φανταζόμασταν: σε ασυμπτωματικούς νέους ανθρώπους. Και γι’ αυτό ίσως τώρα πρέπει να είμαστε όλοι διπλά προσεκτικοί. Για να μην ξεφύγει η κατάσταση.