Σαλμάς για Oruc Reis: Δεν πυροβολείς τον γείτονα, επειδή κάνει βόλτες στον κήπο

Ενδεικτική της διαχρονικής ελληνικής υποχωρητικότητας της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας ήταν η αποστροφή του βουλευτή της ΝΔ Μάριου Σαλμά. Ο βουλευτής μιλώντας προ ημερών στο Mega παρομοίασε την επί μια εβδομάδα τώρα παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα με τον… γείτονα που μπαίνει στην αυλή…

“Να το πω με ένα παράδειγμα: είσαι στο σπίτι του και βλέπεις ένα γείτονα να πηδάει στον κήπο. Δεν τον πυροβολείς αμέσως, επειδή ο γείτονας κάνει βόλτες στον κήπο. Αλλά όταν ξεπεράσει ένα εσκεμμένο κλιμακώνεις τη διπλωματία, ήδη ο πρωθυπουργός έχει έρθει σε στενή επαφή τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, το πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου…” είπε ο Μάριος Σαλμάς.

Βεβαίως η κυβέρνηση από την πρώτη κιόλας στιγμή “εκτίμησε” ότι τα απλωμένα καλώδια του Oruc Reis δεν… κάνουν έρευνες, εξ’αιτίας του θορύβου που κάνουν οι προπέλες των πολεμικών πλοίων (ελληνικών και τουρκικών) που βρίσκονται στην περιοχή. Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως είτε το Oruc Reis κάνει βόλτες στον… κήπο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, είτε έχει απλωμένα καλώδια και κάνει έρευνες δεν άπτεται της “κόκκινης γραμμής” (υπάρχει άραγε;) της Ελλάδας.

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 5:25