400 παιδιά εκτός ΚΔΑΠ στο Δήμο Αγρινίου

Περισσότερα παιδιά, ωστόσο, φέτος στα ΚΔΑΠ του Δήμου Αγρινίου λόγω της δημιουργίας τεσσάρων νέων δομών

Σε πανελλαδικό επίπεδο και παρότι οι οικογένειές τους πληρούν τα κριτήρια για να λάβουν το πολυπόθητο voucher (με υψηλή μοριοδότηση ή είναι τρίτεκνες, πολύτεκνες και άνεργες με χαμηλά εισοδήματα), χιλιάδες παιδιά μένουν εκτός ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Το θέμα ανέδειξε αρχικά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. των Δήμων (ΠΑΣΕΚΔΑΠ), ως αποτέλεσμα της «πρωτοφανούς, επικίνδυνης και καταστροφικής εξέλιξης του κυβερνητικού σχεδιασμού σχετικά με τη χρηματοδότηση των δημοτικών Κ.Δ.Α.Π. πανελλαδικά». Ο ακριβής αριθμός των παιδιών τα οποία θα μείνουν εκτός αγγίζει το 50% σε κάθε ΚΔΑΠ ανά την Ελλάδα, όπως προκύπτει από τον πίνακα των τελικών δικαιούχων από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).

Σύμφωνα με την έρευνα του ΠΑΣΕΚΔΑΠ το πρόβλημα είναι μεγάλο και στην Αιτωλοακαρνανία, αφού αναφέρεται πως στους δήμους Ακτίου-Βόνιτσας και Ναυπακτίας αποκλείστηκαν σχεδόν το 50% των παιδιών, ενώ στο Δήμο Μεσολογγίου περίπου τα 2/3 των παιδιών!

Στο δήμο Αγρινίου, όπως πληροφορείται το ΑγρίνιοCulture.gr, περίπου 400 είναι οι αιτήσεις που μένουν εκτός. Ωστόσο λόγω του ό,τι ο δήμος Αγρινίου φέτος λειτουργεί τέσσερα επιπλέον ΚΔΑΠ, ένα στο Αγρίνιο και από ένα σε Στράτο, Γαβαλού και Γραμματικού, ο συνολικός αριθμός των παιδιών που θα εγγραφούν στα ΚΔΑΠ θα είναι μεγαλύτερος από πέρυσι, δηλαδή περίπου 400 παιδιά θα εγγραφούν φέτος έναντι 230 που εγγράφηκαν πέρυσι. Μολαταύτα υπήρχε θεωρητικά η δυνατότητα, αν δεν μεσολαβούσε ο περιορισμός του προγράμματος, να εγγραφούν φέτος στα ΚΔΑΠ του δήμου Αγρινίου αλλά 400 παιδιά.