Τα… παράδοξα της συζήτησης για το νερό στο Αιτωλικό

Αρκετά παράδοξα είχε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεσολογγίου που συγκάλεσε η αντιπολίτευση για το θέμα της καταλληλότητας του νερού στο Αιτωλικό. Εκεί η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε να ζητηθεί νομοθετική παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να χρηματοδοτήσει τουλάχιστον το 50% των παλιών λογαριασμών στο Αιτωλικό, λόγω της τότε ακαταλληλότητάς του.

Ενδιαφέρουσα όντως πρόταση, αλλά και παράδοξη σε κάποιο βαθμό, αφού καλείται το κράτος να πληρώσει για ένα θέμα, την ύδρευση, που αφορά «στενή» αρμοδιότητα των δήμων. Στην πρόταση αυτή συμφώνησε μάλιστα και η παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου Μεσολογγίου

«Ο δήμαρχος είπε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ/ση Υγείας περιφέρειας και ΔΕΥΑΜ) λένε με επίσημα έγγραφα ότι το νερό πίνεται, αλλά η επιστήμη της ψυχολογίας την οποία επικαλείται ο πρώτος δημότης του Δήμου μας, αναιρεί την πόση !!!! Τα συμπεράσματα δικά σας!!!» σχολίασε ο Νίκος Καραπάνος.

Κάπως παράδοξη, η αλήθεια είναι και αυτή η απάντηση, να υπεισέρχεται και η… ψυχολογία στο θέμα της ύδρευσης του Αιτωλικού.