«Ο συνάδελφος στη Ναύπακτο δούλευε αν και είχε ενημερώσει για συμπτώματα» λέει ο πρόεδρος των αστυνομικών

«Ο συνάδελφος δούλευε κανονικά και δήλωσε στην υπηρεσία ότι είχε συμπτώματα, διότι στο Α.Τ. Ναυπάκτου κρατείται βιβλίο εισόδου- εξόδου για τον κορονοϊό. Είχε ενημερώσει τον διοικητή ότι είχε κάποια συμπτώματα και έπρεπε άμεσα ο διοικητής του τμήματος να τον θέσει σε μια μίνι καραντίνα (2-3 ημέρες), να μείνει στο σπίτι του, να κάνει τεστ για κορωνοϊό και να μην υπάρξει το πρόβλημα, που δημιουργήθηκε τώρα» υποστήριξε, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας», ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλίας, Χρήστος Τέγας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα για τρεις ημέρες πήγαινε κανονικά στην εργασία του ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ Ναυπάκτου, έστω και αν είχε ενημερώσει τον διοικητή της υπηρεσίας του ότι είχε συμπτώματα, με αποτέλεσμα την 4η μέρα να διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό. Αυτό οδήγησε 17 συναδέλφους του αστυνομικούς να τεθούν αυτομάτως σε καραντίνα και την Παρασκευή θα ληφθεί δείγμα για να γίνει διαπιστωθεί αν νοσούν από covid-19 και άλλοι. Αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι αν έχει γίνει διασπορά του φονικού ιού, διότι στο ίδιο κτίριο στεγάζονται το Α.Τ. Ναυπάκτου, η Τροχαία Ναυπάκτου και η ομάδα ΔΙΑΣ.

«Όλοι μαζί σε ένα κτίριο. Συναντιούνται στα γραφεία, μιλάνε στους διαδρόμους της υπηρεσίας και είναι εύκολο, από την στιγμή, που έχει ένας τον ιό να κολλήσει και άλλους. 17 αστυνομικοί, το 1/3 των αστυνομικών της Ναυπάκτου, τέθηκε σε καραντίνα» υπογράμμισε ο κ.Τέγας.

Πηγή: stokokkino.gr