Ξεκίνησαν οι παιδικοί σταθμοί στο Αγρίνιο

Επίσκεψη του δημάρχου Αγρινίου στον 6ο Παιδικό Σταθμό

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε τον 6ο ΠΔΣ και ευχήθηκε στους εργαζόμενους και τα παιδιά καλή χρονιά με την έναρξη λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών του Δήμου Αγρινίου: «Καλωσορίζουμε τους μικρούς μας φίλους και ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά. Υποσχόμαστε ότι όλοι μαζί, σε συνεργασία με τους γονείς και το έμπειρο προσωπικό, θα είμαστε κοντά στις ανάγκες των παιδιών μας αυτή την κρίσιμη χρονιά. Στο Αγρίνιο είμαστε υπερήφανοι γιατί πετύχαμε με μεγάλη προσπάθεια να δημιουργήσουμε έξι βρεφικά τμήματα αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των νέων οικογενειών. Προσπαθήσαμε έμπρακτα να είμαστε στο πλευρό τους. Εργαστήκαμε μεθοδικά ώστε στη θητεία μας να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο την αγκαλιά μας για τα φιλοξενούμενα βρέφη.Θέλω να συγχαρώ τον ΠρόεδροΓιάννη Βασιλείου και τους εργαζόμενους στην ΚΟΙΠΑ για την ουσιαστική προσφορά τους.Εύχομαι μια καλή χρονιά στα παιδιά, τους γονείς και τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς».

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί σε όλους τους Παιδικούς και Βρεφικούς Δημοτικούς Σταθμούς θα τηρούνται τα εξής μέτρα :
1. Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους εργαζόμενους.
2. Τα τμήματα θα διαμορφωθούν με το μικρότερο δυνατό αριθμό νηπίων-βρεφών.
3. Η παραλαβή των νηπίων θα γίνεται στην πόρτα του τμήματος από τoν παιδαγωγό αφού πρώτα γίνει θερμομέτρηση του νηπίου –βρέφους.
4. Ο προαυλισμός των νηπίων θα γίνεται ξεχωριστά ανά τμήμα και σε διαφορετικές ώρες.
5. Η σίτιση των νηπίων θα γίνεται σε κάθε αίθουσα ξεχωριστά και όχι στην τραπεζαρία.
6. Η ατομική υγιεινή των νηπίων και βρεφών περιλαμβάνει τακτικό και επιμελές πλύσιμο των χεριών.
7. Οι χώροι φιλοξενίας και οι χρησιμοποιούμενες επιφάνειες (καρεκλάκια-τραπέζια) θα απολυμαίνονται τακτικά με χρήση αντισηπτικών.