Μεγάλες ζημιές από τον “Ιανό” στον κάμπο Οινιαδών

Κώστας Λύρος: Άμεσα να εκτιμηθούν και να αποζημιωθούν οι ζημιές στον κάμπο Οινιαδών

Τις καταστροφικές ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός» στον κάμπο των Οινιαδών είδε σήμερα επιτόπου η δημοτική αρχή Ι.Π. Μεσολογγίου.

Από το πρωί ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος, συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους Αντώνη Αλετρά και Νίκο Καραπάνο και το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Ράπτη βρέθηκαν στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος.

Τόσο στο Νεοχώρι, όσο και στην Κατοχή υπάρχει πλήθος αγρών με ξεριζωμένες ελιές, ροδιές και εσπεριδοειδή ενώ παρατηρείται και πτώση καρπού σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Αμέσως έγινε επικοινωνία με κλιμάκια του ΕΛΓΑ και των ΠΣΕΑ ζητώντας να έρθουν άμεσα οι εκτιμητές και να προχωρήσουν οι διαδικασίες καταγραφής και αποζημίωσης. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου υπογράμμισε ότι οι παραγωγοί του Δήμου πλήττονται για ακόμη μια φορά και μάλιστα σε συνέχεια μιας κακής χρονιάς, κυρίως στον κλάδο της ελιάς. «Η άμεση στήριξη της παραγωγικής καρδιάς του τόπου μας είναι επιβεβλημένη και καλώ την Πολιτεία να το πράξει το συντομότερο δυνατό», σημείωσε ο Κώστας Λύρος.