Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-2

Ο Παναιτωλικός δεν κατάφερε απέναντι στην ΑΕΚ και ηττήθηκε με γκολ των Λιβάγια (68′) και Μάνταλου (88′) με 2-0 στο Αγρίνιο. Αν και στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Μάκη Χάβου δεν μπόρεσε να αποσπάσει κάτι από την ΑΕΚ, αφού ο Μάτσολα έχασε στο 0-1 πέναλτι.

Όπως η ΑΕΚ έτσι κι ο Παναιτωλικός έπαιξε με σύστημα 3-5-2, κάτι που προκάλεσε συνωστισμό στο κέντρο. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν τις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες με αποτέλεσμα να μην απειληθούν σχεδόν καθόλου από την «Ένωση», η οποία είχε μεν την κατοχή αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε μόλις μια τελική στο πρώτο μέρος. Οι «κιτρινόμαυροι» αδυνατούσαν να κάνουν το παιχνίδι τους, κάτι που προκάλεσε εκνευρισμό με αποτέλεσμα τέσσερις παίκτες της να δεχθούν κίτρινη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο από τους τρεις σέντερ μπάκ που ξεκίνησαν για την ΑΕΚ δέχθηκαν κίτρινη κάρτα! Ο λόγος για τον Σβάρνα και τον Χνιντ, ο οποίος είναι η αλήθεια ότι δεν ενέπνεε σιγουριά. Δέχθηκε την κίτρινη κάρτα στο 15’ και συνέχισε να παίζει με τη «φωτιά», προκαλώντας ανησυχία στον Καρέρα, ο οποίος μετά το μισάωρο σήκωσε τον Μάνταλο για «ζέσταμα». Τελικά, ο αρχηγός της ΑΕΚ μπήκε στη θέση του Χνιντ με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου.

Μετά την είσοδο του Μάνταλου, η ΑΕΚ γύρισε το σύστημά σε 4-2-3-1, με τους Σιμόες και Βασιλαντωνόπουλο αμυντικά χαφ, «δεκάρι» τον αρχηγό της, τον Ανσαριφάρντ δεξιά και τον Λιβάγια αριστερά από τον προωθημένο Λιβάγια. Η είσοδος του Μάνταλου βοήθησε πολύ και τους Ανσαριφάρντ και Ολιβέιρα, οι οποίοι έγιναν σαφώς πιο απειλητικοί. Μάλιστα, στο 47’ ο Ιρανός έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία καθώς, μετά από τακουνάκι του Μάνταλου και ωραία ατομική ενέργεια, έκανε το σουτ αλλά ο Κνετ μπλόκαρε την μπάλα. Στο 64ο λεπτό, ο Πορτογάλος έκανε το σουτ από τη γωνία της περιοχή αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού μπλόκαρε, έστω κι αν χρειάστηκε δεύτερη προσπάθεια.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν γίνει πιο δραστήριοι και ανέβαζαν διαρκώς την πίεση τους, για να βρουν τελικά αυτό που έψαχναν στο 68ο λεπτό. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ κι ο Λιβάγια με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ, η οποία έδειχνε ότι είχε φέρει πλέον το ματς στα μέτρα της. Στο 73ο λεπτό, όμως, ο Ντίας έκανε κίνηση στη μεγάλη περιοχή, ο Τσιγκρίνσκι τον ανέτρεψε κι ο Παναιτωλικός είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ματσόλα αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε, όπως είχε κάνει και στον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ «σφράγισε» το πρώτο της τρίποντο στη Super League στο 87ο λεπτό, με σκόρερ τον κορυφαίο της αναμέτρησης, τον Πέτρο Μάνταλο. Ο αρχηγός της «Ένωσης» πλάσαρε σωστά όταν η μπάλα έφτασε σε εκείνον μετά τις κόντρες, έπειτα από το πλασέ που έκανε ο Ολιβέιρα.