Και ο ιδιωτικός τομέας «παρασύρεται» από τις παθογένεις του δημοσίου

Μόνο δύο ενδιαφέρθηκαν για την ηλεκτρονική παρουσία τους μέσω του portal του Επιμελήτηρίου

Συχνά οι Έλληνες τα βάζουμε το κράτος. Μας φταίει και όχι άδικα ο δημόσιος τομέας (με εξαίρεση φυσικά τους σιτιζόμενους στο Πρυτανείο). Και σε αντιδιαστολή εκθειάζουμε τον ιδιωτικό τομέα. Που σηκώνει δυσανάλογα μεγάλα φορολογικά βάρη, που λειτουργεί σε συνθήκες ανταγωνισμού, που αξιολογείται καθημερινά από τους πελάτες του, που, που, που, που..

Έχει όμως και ο ιδιωτικός τομέας τα δικά του προβλήματα, τις δικές του παθογένειες. Ένα παράδειγμα είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας σε κάποιο βαθμό «παρασύρθηκε» από την υπανάπτυξη και τους κλειστούς ορίζοντες του δημόσιου τομέα. Ακούμε εσχάτως και στη χώρα μας για τη ραγδαία αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου, που επιταχύνθηκε στη διάρκεια του lockdown και συνακόλουθα ακούμε τους ανθρώπους του λιανεμπορίου να γκρινιάζουν που το κομμάτι της πίτας που τους αναλογεί συρρικνώνεται εξ’ αυτού.

Όμως η πλειοψηφία όσων σήμερα βλέπουν ξαφνικά μπροστά τους τον κίνδυνο του ηλεκτρονικού εμπορίου, τα προηγούμενα χρόνια δεν ακολούθησαν τις εξελίξεις. Το σχετικό παράδειγμα έδωσε τις προάλλες ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής, που μέσω του «Δυτικά Fm» με παράπονο σχολίασε πως το Επιμελητήριο από το 2008 έχει προσφέρει στις επιχειρήσεις μέλη του τη δυνατότητα ηλεκτρονικής παρουσίας μέσω του portal του Επιμελητηρίου, όμως μόνο δύο(!) επιχειρήσεις από όλο το νομό ενδιαφέρθηκαν για τη δυνατότητα αυτή. Έστω και αργά ο ιδιωτικός τομέας και ιδίως οι μικρές επιχειρήσεις καταλαβαίνουν πλέον πως μπορούν να έχουν παρουσία και δραστηριότητα μέσω διαδικτύου. Πάντως το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται στο προσεχές μέλλον να ανανεώσει το portal του και να δώσει επιπλέον δυνατότητες στις επιχειρήσεις της περιοχής.

Για να δούμε αυτή τη φορά τι ενδιαφέρον θα υπάρξει…