Ένα ακόμη σαρώθρο προμηθεύτηκε ο δήμος Αγρινίου

Με την προσθήκη ενός ακόμη σαρώθρου ενισχύθηκε ο στόλος οχημάτων της Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου. Το όχημα χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 172.236 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος»και από ίδιους πόρους του Δήμου.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα, φιλικό προς το περιβάλλον. Έχει τη δυνατότητα να κινείται αποτελεσματικά σε στενούς δρόμους, πεζόδρομους και πλατείες. Στο βασικό εξοπλισμό του διαθέτει οπίσθια κάμερα επόπτευσης, κάμερα επόπτευσης του αγωγού αναρρόφησης, φωτισμό τύπου LED, σύστημα πλύσεως – στέγνωσης δαπέδων με 3 ειδικές ψήκτρες. Ακόμη έχει την δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων ώστε να μπορεί να δεχθεί, για την εποχική κάλυψη των αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, λεπίδα αποχιονισμού, αλατοδιανομέα και σύστημα νερού υψηλής πίεσης.

Το μηχάνημα παρέλαβαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Γκούντα. «Το νέο Σάρωθρο θα αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο στην καθημερινή προσπάθεια των εργαζόμενων στην καθαριότητα. Είναι το 4ο Σάρωθρο που διαθέτει πλέον ο Δήμος Αγρινίου για τον καθαρισμό των δρόμων. Θέλω να σας πω ότι όσα περισσότερα όπλα έχουμε στη διάθεση μας, τόσο περισσότερο αποτελεσματικοί μπορούμε να είμαστε. Οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας εργάζονται σκληρά και με υπευθυνότητα για να είναι η πόλη μας πιο καθαρή», δήλωσε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.