Kαταγγέλλουν παράνομες αμμοληψίες στην Ερμίτσα [pics]

Ρημάζουν την Ερμίτσα, καταστρέφουν τις υποδομές

Eκπρόσωποι κατοίκων της Καμαρούλας Αγρινίου με επιστολή τους καταγγέλλουν παράνομες αμμοληψίες στο χείμαρρο της Ερμίτσας. Μάλιστα για το θέμα ζητούν τη σύγκλιση του τοπικού συμβουλίου και ενημερώνουν σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ζητώντας μάλιστα από την τελευταία να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των βλαβών στις υποδομές και ιδίως στο φράγμα και σε μία γέφυρα, πριν η καταστροφή γίνει ολοκληρωτική.

Αναλυτικά :
Στα… κεραμίδια έχουμε ανέβει τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι της Καμαρούλας, έπειτα από την αποκάλυψη μιας νέας, ευρείας έκτασης λεηλασίας αδρανών υλικών (αμμοληψία) από το ποτάμι της Ερμίτσας στις θέσεις Λογγά και Δέση.

Η παραπάνω ενέργεια επιφέρει περαιτέρω οικολογική υποβάθμιση στο ποτάμι και καταστροφές σε βασικές υποδομές, όπως γέφυρες, φράγματα, αύλακες, πηγάδια, αντλιοστάσια, κλπ. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις παραπάνω περιοχές δεν έρεε νερό τους καλοκαιρινούς μήνες! Οι φωτογραφίες που σας στέλνουμε είναι αποκαλυπτικές.

Με το σύνθημα «Διασώζουμε την πανέμορφη, ζωοδότρα Ερμίτσα», οι κάτοικοι έχουμε αναρτήσει στα καφενεία του χωριού κολάζ με φωτογραφίες που αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, συνοδευόμενες από το ακόλουθο κείμενο: «Υποχρέωση όλων μας, δημοτών και κατοίκων του ομορφότερου χωριού της περιοχής, είναι να καταγγέλλουμε στην κοινοτική αρχή κάθε αυθαιρεσία στο περιβάλλον μας, κάθε καταπάτηση κοινοτικής περιουσίας και γενικά κάθε παράνομη δραστηριότητα που θίγει πρώτα απ’ όλα το φιλότιμό μας. Η καταγγελία -και μάλιστα επώνυμη- είναι πράξη αξιοπρέπειας και ευθύνης».

Οι κάτοικοι της Καμαρούλας ζητάμε την σύγκλιση του τοπικού συμβουλίου και ενημερώνουμε σχετικά τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η τελευταία θα θέλαμε να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των βλαβών στις υποδομές και ιδίως στο φράγμα και σε μία γέφυρα, πριν η καταστροφή γίνει ολοκληρωτική.

Τέλος, δηλώνουμε ότι εφεξής θα ξεμπροστιάζουμε όσους υποβαθμίζουν τις ζωές μας, παραδίδοντάς τους στη δικαιοσύνη, και ότι θα βάλουμε τέλος σε αυτό το διαρκές έγκλημα της αμμοληψίας, αλλά και των άλλων, του μπαζώματος, της καταπάτησης εδαφών και της ρύπανσης. Καλούμε δε τους κατοίκους των γύρω χωριών που έχουν ανάλογα προβλήματα ή θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον, να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να συμπτύξουμε κοινό μέτωπο άμυνας απέναντι στους αδίστακτους ρημαχτές.

Οι εκπρόσωποι κατοίκων Καμαρούλας
– Χρίστος Παπαγεωργίου, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Καμαρούλας
– Βασίλης Ζαμπάρας, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Καμαρούλας
– Γιώργος Μαλτέζος, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Καμαρούλας
– Kώστας Δανιάς, πρώην πρόεδρος της κοινότητας Καμαρούλας
– Νίκος Σκιαδάς, πρώην πρόεδρος της Ενώσεως Γεωργικών Συνεταιρισμών Αγρινίου
– Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, δημοσιογράφος

παράνομες αμμοληψίες στην Ερμίτσα