Η ενίσχυση του… κέντρου έναντι της περιφέρειας συνεχίζεται

Εξαιρετικά πτωχή είναι η κατανομή από τις συμπληρωματικές μεταθέσεις στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Αιτωλοακαρνανίας. Με μόλις 2 από τις 300 πανελλαδικά θέσεις να καταλήγουν στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας και μια στην Αστυνομική Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Η εξέλιξη αυτή είναι αλήθεια πως προκάλεσε αρκετές συζητήσεις στις τάξεις των αστυνομικών του νομού, που περίμεναν κάτι παραπάνω. Και όχι άδικα αφού η υποστελέχωση μαστίζει εδώ και πολύ καιρό πολλά αστυνομικά τμήματα σε όλη την Αιτωλοακαρνανία και τις υπηρεσίες των Διευθύνσεων της περιοχής. Εντωμεταξύ όμως ελάχιστες είναι οι Διευθύνσεις της επαρχίας που είδαν ουσιαστική ενίσχυση από τις μεταθέσεις. Η πλειοψηφία των Διευθύνσεων ενισχύθηκε το πολύ μέχρι πέντε άτομα προσωπικό, ενώ και πάλι υπήρξαν Διευθύνσεις που έμειναν εκτός… νυμφώνος. Το θέμα λοιπόν είναι ότι παραμένει ως πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτων η ενίσχυση του κέντρου (Αθήνα και Θεσσαλονική), με τη συμπρωτεύουσα αυτή τη φορά να παίρνει 50 μετατιθέμενους.

Το πρόβλημα λοιπόν και η ουσία του είναι αυτή και όχι αν κάποια Διεύθυνση στην επαρχία πήρε 10 άτομα και κάποια άλλη δύο ή τρία…