Αν η ωριμότητα γίνονταν και… ταχύτητα στα έργα

Δύο μήνες μετά την επικαιροποίηση του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, δια στόματος του Περιφερειάρχη στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, έχουμε τις πρώτες επίσημες εντάξεις των νέων έργων, που προστέθηκαν στη λίστα.

Η κατασκευή του ποδηλατοδρόμου στον Αή Γιάννη Ρηγανά, η β φάση της ανάπλασης στην είσοδο του Αγρινίου και ένα ακόμη έργο ανάπλασης κεντρικών δρόμων του Αγρινίου είναι και με τη βούλα στο ΕΣΠΑ. Ο Νεκτάριος Φαρμάκης είχε πει τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο πως τα προτεινόμενα έργα «βασανίστηκαν» από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας καθώς ο σκοπός δεν είναι οι εντάξεις έργων για πολιτικούς ή μικροπολιτικούς λόγους, αλλά η ένταξη ώριμων έργων, από άποψη μελετών και αδειοδοτήσεων, που θα είναι έτοιμα να προχωρήσουν την επομένη. Με απώτερο σκοπό φυσικά να αυξηθεί η… χαμένη απορροφητικότητα. Πολύ σύντομα λοιπόν φαίνεται πως θα δούμε και τις υπόλοιπες εντάξεις των έργων, αφού φαίνεται πως ο δήμαρχος Αγρινίου είχε δίκιο όταν διαβεβαίωνε για την ωριμότητα των έργων.

Το ζήτημα όμως είναι να «τρέξουν» χωρίς προβλήματα και οι δημοπρατήσεις των έργων, για να μιλάμε πλέον με όρους… μπουλντόζας. Κάτι που δυστυχώς δεν έγινε σε όλες τις περιπτώσεις των έργων, που προηγήθηκαν. Εξ’ ου και το ερωτηματικό που αιωρείται ακόμη…