Ανακατασκευή του campus στο Μεσολόγγι ζητά το Πανεπιστήμιο από την Περιφέρεια

«Η Γεωπονική Σχολή είναι κάτι που το Πανεπιστήμιο Πατρών το θέλει και θα τη στηρίξει» ανέφερε ο νέος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας μιλώντας στο «Δυτικά Fm 92,8» και το Δημήτρη Παπαδάκη.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Χρήστο Μπούρα το Πανεπιστήμιο ανέλαβε πολλές υποχρεώσεις από το πρώην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ενώ οι υποδομές στο Μεσολόγγι είναι σε κακή κατάσταση και χρειάζονται εκσυγχρονισμό. Το Πανεπιστήμιο, όπως ανέφερε ο Χρ. Μπούρας, έχει ήδη ζητήσει από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή των κτιρίων στο Μεσολόγγι. Μάλιστα, αύριο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, θα κατατεθούν από το Πανεπιστήμιο προς την Περιφέρεια προτάσεις για έργα ύψους τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων το 1,5 θα αφορά το Μεσολόγγι.

Αναφορικά με το ζήτημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων του Πανεπιστημίου σε επιστημονικό προσωπικό, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική και τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση της Πρυτανικής Αρχής με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις του νόμου Γαβρόγλου. Υπενθυμίζεται ότι στο Μεσολόγγι το Τμήμα Επιστήμης Βιοσυστημάτων και Γεωργικής Μηχανικής δεν διαθέτει κανένα μέλος ΔΕΠ, ενώ στο Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής διαθέτει μόλις δυο μέλη ΔΕΠ εκ μεταγραφής, στερώντας δηλαδή αυτούς του καθηγητές από άλλα τμήματα. Αντίστοιχα στο Αγρίνιο το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων διαθέτει μονάχα δύο μέλη ΔΕΠ.

Με αφορμή πάντως την απόφαση της Συγκλήτου να συστήσει Επιτροπή «για το Στρατηγικό Σχέδιο για την Ακαδημαϊκή και Ερευνητική Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πατρών», ο Χρήστος Μπούρας διευκρίνισε ότι αυτό το σχέδιο θα έχει ετοιμαστεί πριν από το τέλος του έτους. Με νόημα όμως πρόσθεσε ότι το Πανεπιστήμιο έχει πρόταση – εισήγηση με ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά για το μέλλον του και το πώς θα αναπτυχθεί, πρέπει όμως –είπε χαρακτηριστικά- και οι υπόλοιποι φορείς της περιοχής να καταθέσεις τις δικές του προτάσεις και εισηγήσεις για το Πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών